- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Wok med grønt og gris
Wok med grønt og gris
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Asiatisk mad som er nemt? Ja det kan man vidst roligt sige at denne wok er, og så smager den bare helt vildt godt. Den kan du roligt imponere dine forældre med.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med grønt og gris
Ris
3 dl. fuldkornsris
4 ½ dl. fuldkornsris
1 ½ dl. fuldkornsris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
Wok
3 store gulerødder
4 ½ store gulerødder
1 ½ stor gulerod
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ broccoli
¾ broccoli
¼ broccoli
350 g. grisekød i strimler, tern eller koteletter
475 g. grisekød i strimler, tern eller koteletter
175 g. grisekød i strimler, tern eller koteletter
1 spsk. sesamolie
¼ tsk. peber
1 ½ dl. hoisinsovs
2 dl. hoisinsovs
1 dl. hoisinsovs
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
1 spsk. sesamfrø
1 dl. edamamebønner
1 ½ dl. edamamebønner
½ dl. edamamebønner
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Gulerod
Peberfrugt
Broccoli
Grisekød (strimler)
Sesamolie
Peber
Hoisinsovs
Soja
Sesamfrø
Edamamebønner - sojabønner
Køkkenredskaber til wok med grønt og gris
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 sigte
1 lille gryde med låg
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 wok
1 grydeske
1 lille stegepande
1 paletkniv
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Spiseske
Si
Lille gryde
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Wok
Grydeske
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Wok
4.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten og skær den i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.
Skyl peberfrugterne og skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.
6.
Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave, som er cirka ½ centimeter. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter. Se videoen.
7.
Skær grisekødet i strimler, hvis du ikke har købt strimlet kød. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.
9.
Tilsæt stave af gulerødder, peberfrugt og broccoli. Svits i 2 minutter.
10.
Tilsæt broccoli-buketterne, hoisinsovs, soja og vand. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.
11.
Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.
12.
Tilsæt edamamebønner til wokken, og rør rundt.
13.
Server wokken med ris, og drys med ristede sesamfrø.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2363 kJ / 565 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer