1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Asien>
  6. Wok med grønt og gris

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris

3.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.

Wok

4.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.

5.

Skyl peberfrugten og skær den i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

Skyl peberfrugterne og skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

6.

Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave, som er cirka ½ centimeter. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter. Se videoen.

7.

Skær grisekødet i strimler, hvis du ikke har købt strimlet kød. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.

9.

Tilsæt stave af gulerødder, peberfrugt og broccoli. Svits i 2 minutter.

10.

Tilsæt broccoli-buketterne, hoisinsovs, soja og vand. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.

11.

Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.

12.

Tilsæt edamamebønner til wokken, og rør rundt.

13.

Server wokken med ris, og drys med ristede sesamfrø.

Næringsindhold per portion

Energi: 2363 kJ / 565 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 83 min