
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Ristaffel med kylling og æbler
Ristaffel med kylling og æbler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her i GoCooks opskrift bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings, jævn sovsen med knoldsellerien og lav 100% din ristaffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ristaffel med kylling og æbler
Ris
3 dl. ris
4 ½ dl. Ris
1 ½ dl. Ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
Karrysovs
1 knoldselleri
1 ½ knoldselleri
½ knoldselleri
1 æble
1 ½ æble
½ æble
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
4 kyllinge-bryst-filet (ca. 500 g.)
6 kyllinge-bryst-filet (ca. 750 g.)
2 kyllinge-bryst-filet (ca. 250 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
25 g. smør
37 g. smør
13 g. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
2-4 tsk. karry
4-6 tsk. karry
1-2 tsk. karry
½ tsk. gurkemeje
3/4 tsk. gurkemeje
¼ tsk. gurkemeje
6 dl. kogevand
9 dl. kogevand
3 dl. kogevand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Forslag til tilbehør
Æble
Banan
Ananas
Kokosmel
Rosiner
Peberfrugt
Ærter
Forårsløg
Peanuts

Ris (parboiled)

Vand

Salt

Knoldselleri

Æble

Hønsebouillon

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Smør

Hvedemel

Karry

Gurkemeje (stødt)

Kogevand

Peber

Banan

Ananas

Kokosmel

Rosiner

Peberfrugt

Ærter

Forårsløg

Peanuts
Køkkenredskaber til ristaffel med kylling og æbler
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 lille gryde med låg
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
2 store gryder
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 stor skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 piskeris
1 stavblender
1 rivejern
Glasskåle

Teske

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Lille gryde

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor gryde

Urtekniv

Dørslag

Stor røreskål

Stegepande

Paletkniv

Piskeris

Stavblender

Rivejern

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Karrysovs:
4.
Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Se videoen.
5.
Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.
6.
Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.
7.
Smuldr bouillonterningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.
Smuldr bouillonterningen ned i kogevandet. Rør, til den er helt opløst.
Kylling:
8.
Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
9.
Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.
Karrysovs fortsat:
10.
Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.
11.
Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Se videoen.
12.
Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.
13.
Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.
14.
Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Se videoen.
15.
Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Se videoen.
16.
Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.
17.
Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Tilbehør:
18.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.
19.
Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.
20.
Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3 kJ / 793 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer