1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Asien>
  6. Ristaffel med kylling og æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.

Karrysovs:

4.

Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Se videoen.

5.

Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.

6.

Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.

7.

Smuldr bouillonterningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.

Smuldr bouillonterningen ned i kogevandet. Rør, til den er helt opløst.

Kylling:

8.

Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

9.

Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.

Karrysovs fortsat:

10.

Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.

11.

Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Se videoen.

12.

Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.

13.

Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.

14.

Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Se videoen.

15.

Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Se videoen.

16.

Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.

17.

Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Se videoen.

Tilbehør:

18.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.

19.

Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.

20.

Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.

Næringsindhold per portion

Energi: 3 kJ / 793 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Brun sovs, opbagt

Brun sovs, opbagt

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Rivejern

Rivejern

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min