1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Stegte nudler med pak choi

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Nudler:

3.

Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

4.

Kom salt og nudler forsigtigt i vandet. Kog dem i cirka 4 minutter uden låg. Rør i nudlerne under kogningen.

5.

Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget. Hæld koldt vand over nudlerne, så de ikke klistrer sammen.

Fyld:

6.

Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Se videoen.

7.

Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 2 spiseskefuld ingefær. Se videoen.

Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 3 spiseskefuld ingefær. Se videoen.

Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 spiseskefuld ingefær. Se videoen.

8.

Skær bunden af pak-choi, og skyl den grundigt. Tør pak-choi med et rent viskestykke.

9.

Skær pak-choien over på midten, så du har stokken og bladene for sig. Skær stokken i 1 centimeter tynde strimler, og skær bladene i 2 centimeter tynde strimler.

10.

Skyl forårsløgene. Skær bunden med rødder af, og smid dem ud. Skær resten i tynde skiver.

11.

Pil og pres hvidløget.

Sovs:

12.

Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.

Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 ½ spiseskefuld. Se videoen.

Pres saften fra en lime, så du har cirka ½ spiseskefuld. Se videoen.

13.

Kom limesaften i en skål sammen med sojasovs, olie, chilisovs og sukker.

Fyld fortsat:

14.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler.

15.

Kom olien i en wok, og varm op til middelhøj varme.

16.

Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i wokken. Steg, indtil forårsløgene er glasklare – det tager 2-3 minutter.

17.

Kom kyllingestrimlerne op i wokken. Steg dem, til de er gyldne – 6-7 minutter.

18.

Kom pak-choi og peberfrugt op i wokken. Steg, til pak-choi falder sammen – 1-2 minutter.

Nudler, fortsat:

19.

Kom nudler og sovsen op i wokken, og rør det hele sammen.

Tilbehør:

20.

Skyl koriander eller persille grundigt, og hak det i store stykker.

21.

Server med koriander eller persille og peanuts på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2350 kJ / 562 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 82 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min