![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Stegte nudler med pak choi
Stegte nudler med pak choi
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Stegte nudler med pak choi](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968575/71261950/27e5e7922b6a6e7a463f4c9f10a2664a/1920x/thumbnail-11.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Er du tosset med street food? Så er stegte nudler med pak choi lige noget for dig! Pak choi er kinakålens asiatiske fætter, og den er genial i wokretter. Giv det et skud nudler for livet med et spicy twist. Og du bestemmer jo selv, hvor stærkt det skal være!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegte nudler med pak choi
Nudler:
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
300 g. nudler (gerne fuldkorn)
450 g. nudler (gerne fuldkorn)
150 g. nudler (gerne fuldkorn)
Fyld:
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
2 spsk. frisk ingefær
3 spsk. frisk ingefær
1 spsk. frisk ingefær
1-2 pak-choi (eller ¼ kinakål)
2-3 pak-choi (eller ½ kinakål)
½-1 pak-choi (eller ⅛ kinakål)
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 kyllingebryst-fileter
3 kyllingebryst-fileter
1 kyllingebryst-filet
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Sovs:
1 lime (saften)
1 ½ lime (saften)
½ lime (saften)
1 spsk. olie (gerne sesamolie)
1 ½ spsk. olie (gerne sesamolie)
½ spsk. olie (gerne sesamolie)
1 spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
½ spsk. sojasovs
1 spsk. sød chilisovs
1 ½ spsk. sød chilisovs
½ spsk. sød chilisovs
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Tilbehør:
1 dl. koriander eller persille
1 ½ dl. koriander eller persille
½ dl. koriander eller persille
4 spsk. peanuts
6 spsk. peanuts
2 spsk. peanuts
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/5eskbovw/thumb_colourbox3099155.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Nudler (fuldkorn)
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/o5cfnydl/ingefær.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ingefær (frisk)
![](/media/04yfljrb/pak-choi.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pak choi
![](/media/iupj0beg/forårsløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Forårsløg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/cbinulxe/fdb-kyllingebryst.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kyllingebryst
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/ev3dtmey/sesamolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamolie
![](/media/fewlhvux/soja-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Soja
![](/media/fdqjb4gu/soed_chillisauce-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chilisovs (sød)
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/5fihkzis/koriander.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander
![](/media/qmrnjgnf/peanuts-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peanuts
Køkkenredskaber: til stegte nudler med pak choi
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 mellemstor gryde
1 dørslag
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 citruspresser
1 wok
1 paletkniv
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/3ympine4/wok-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Wok
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Nudler:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Kom salt og nudler forsigtigt i vandet. Kog dem i cirka 4 minutter uden låg. Rør i nudlerne under kogningen.
5.
Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget. Hæld koldt vand over nudlerne, så de ikke klistrer sammen.
Fyld:
6.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Se videoen.
7.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 2 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 3 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 spiseskefuld ingefær. Se videoen.
8.
Skær bunden af pak-choi, og skyl den grundigt. Tør pak-choi med et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Skær pak-choien over på midten, så du har stokken og bladene for sig. Skær stokken i 1 centimeter tynde strimler, og skær bladene i 2 centimeter tynde strimler.
10.
Skyl forårsløgene. Skær bunden med rødder af, og smid dem ud. Skær resten i tynde skiver. Se videoen.
11.
Pil og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
Sovs:
12.
Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.
Pres saften fra en lime, så du har cirka 1 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saften fra en lime, så du har cirka ½ spiseskefuld. Se videoen.
13.
Kom limesaften i en skål sammen med sojasovs, olie, chilisovs og sukker.
Fyld fortsat:
14.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
Kom olien i en wok, og varm op til middelhøj varme. Se videoen.
16.
Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i wokken. Steg, indtil forårsløgene er glasklare – det tager 2-3 minutter.
17.
Kom kyllingestrimlerne op i wokken. Steg dem, til de er gyldne – 6-7 minutter.
18.
Kom pak-choi og peberfrugt op i wokken. Steg, til pak-choi falder sammen – 1-2 minutter.
Nudler, fortsat:
19.
Kom nudler og sovsen op i wokken, og rør det hele sammen.
Tilbehør:
20.
Skyl koriander eller persille grundigt, og hak det i store stykker. Se videoen.
21.
Server med koriander eller persille og peanuts på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2350 kJ / 562 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer