- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Nem
Friske, sprøde, lækre forårsruller, hvor du helt selv bestemmer, hvad der skal i. Gør alt fyldet klar og rul så jeres egne friske forårsruller ved bordet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
Dressing:
½ lime (kun saften)
¾ lime (kun saften)
¼ lime (kun saften)
2 spsk. peanutbutter (ca. 60 g.)
3 spsk. peanutbutter (ca. 90 g.)
1 spsk. peanutbutter (ca. 30 g.)
3 spsk. sojasovs
4 ½ spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
3 spsk. mælk
4 ½ spsk. mælk
1 ½ spsk. mælk
Forårsruller:
125 g. risnudler
190 g. risnudler
65 g. risnudler
125 g. slikærter
190 g. slikærter
65 g. slikærter
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
3 gulerødder (ca. 200 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 300 g.)
1 ½ gulerødder (ca. 100 g.)
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 mango
1 ½ mango
½ mango
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
Evt. frisk koriander eller mynte
16 stykker rispapir
24 stykker rispapir
8 stykker rispapir
300 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
450 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
150 g. varmrøget laks i skiver eller rejer
Sød chilisovs
Hoisin-sovs
Lime
Peanutbutter
Soja
Mælk
Nudler (ris)
Sukkerærter
Peberfrugt
Gulerod
Agurk
Mango
Avocado
Koriander
Rispapir
Laks (røget)
Chilisovs (sød)
Hoisinsovs
Køkkenredskaber til vietnamesiske forårsruller med peanutsovs
1 citruspresser
1 lille glasskål
3 spiseskeer
1 lille gryde
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store fade
1 lille skål
1 rent viskestykke
Spisepinde
Citruspresser
Glasskål
Spiseske
Lille gryde
Si
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Serveringsfad
Lille røreskål
Viskestykke
Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Pres saften af limen. Se videoen.
4.
Kog nudler:
5.
Kog risnudlerne, som det står på pakken.
6.
7.
Fyld:
8.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Læg dem på fadet. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Læg mynten på fadet, og stil fadet på spisebordet.
Servering:
16.
Kom vand i et fad, som er stort nok til, at rispapirrullerne kan ligge i det. Stil fadet på spisebordet.
17.
Stil også nudlerne, laks, sød chilisovs, hoisin-sovs, og din peanut-dressing på bordet.
18.
Rul jeres egne rispapirruller ved bordet: Dyp et stykke rispapir i vandet i 2-5 sek. Tag det op, og læg det på din tallerken. Læg lidt laks og lidt af alle slags grøntsager og nudler på papiret lige under midten. Fold den lille ende omkring fyldet og fold siderne ind, før du ruller resten af rispapiret rundt om fyldet.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 682 kJ / 163 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer