Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog. Se videoen.

4.

Tilsæt risene, og læg låg på gryden.

5.

Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.

6.

Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.

Kylling:

7.

Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Kom olie på en stegepande, og varm den op.

9.

Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.

Karrysovs:

10.

Kom smør i en gryde, og varm smørret op.

11.

Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Se videoen.

12.

Kom lidt efter lidt vand med hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.

13.

Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Se videoen.

14.

Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.

15.

Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.

Næringsindhold per portion

Energi: 1897 kJ / 451 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min