- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd
Vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd
Samlet tid: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Salat, naaij vel? Hvad så hvis det en salat med mango og avokado, og det er pakket ind i rispapir og serveres med peanutdip og kyllingespyd til? Jo tak så!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd
Peanutdip
½ lime
3 spsk. peanutbutter
4 ½ spsk. peanutbutter
1 ½ spsk. peanutbutter
2 spsk. soya
3 spsk. soya
1 spsk. soya
3-4 spsk. mælk
4-5 spsk. mælk
2-3 spsk. mælk
Friske forårsruller
3 gulerødder
5 gulerødder
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 hjertesalat
2 hjertesalat
1 mango
1 ½ mango
½ mango
1 avocado
2 avocadoer
1 avocado
Evt. lidt frisk koriander
16 stykker rispapir
24 stykker rispapir
8 stykker rispapir
1-2 liter koldt vand
Kyllingespyd
300 g. kyllingefilet eller inderfilet
450 g. kyllingefilet eller inderfilet
150 g. kyllingefilet eller inderfilet
½ tsk salt
1 knivspids peber
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sød chilisauce
1 spsk. sød chilisauce
Lime
Peanutbutter
Soja
Mælk
Gulerod
Agurk
Hjertesalat
Mango
Avocado
Koriander
Rispapir
Vand
Kyllingeinderfilét
Salt
Peber
Rapsolie
Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd
1 køkkenvægt
1 spiseske
8 træspyd
12 træspyd
4 træspyd
1 lille fad
1 citruspresser
1 lille skål
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 rent viskestykke
1 mellem skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 pensl
1 rundt fad
Køkkenvægt
Spiseske
Træspyd - bambusspyd
Ovnfast fad
Citruspresser
Lille røreskål
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Viskestykke
Mellem røreskål
Stegepande
Paletkniv
Bagepensel
Stort ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingespyd:
3.
Kom træspyddene i et fad, og dæk med vand.
Peanutdip:
4.
Pres saften fra ½ lime. Se videoen.
5.
Kom peanutbutter, soya, mælk og limesaft i en lille skål, og bland det til en lækker dip. Smag dippen til med mere lime eller soya. Hvis dippen er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk eller lidt vand.
Forårsruller:
6.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.
7.
Skyl peberfrugten og agurken, og skær dem i 1 centimeter tykke strimler.
8.
Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke.
Del hjertesalaterne i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke.
9.
Skræl mangoen. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler, som er cirka ½ centimeter tykke.
Skræl mangoerne. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler, som er cirka ½ centimeter tykke.
10.
Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler som er cirka ½ centimeter tykke.
Skær avocadoerne over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler som er cirka ½ centimeter tykke.
11.
Kom vand i en skål, og skyl korianderen i vandet. Lad korianderen dryppe af på et rent viskestykke.
Kyllingespyd - fortsat:
12.
Hvis du bruger kyllingebrystfileter, så skær dem ud i mindre stykker, og kom dem på de blødgjorte træspyd. Hvis du bruger kyllingeinderfilet, skal de ikke skæres ud, men blot sættes på spyd. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
13.
Krydr spyddene med salt og peber.
14.
Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme. Kom kyllingespyddene på, og steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Når spyddene er færdigstegte, så pensl dem med sød chilisovs.
Forårsruller - fortsat:
15.
Kom koldt vand i et fad, som er stort nok til, at rispapirrullerne kan ligge i det.
16.
Dyp et stykke rispapir i vandet i 2-5 sek. Tag det op, og læg det på en tallerken eller et skærebræt. Læg lidt af alle de snittede grøntsager og lidt koriander på papiret lige under midten. Fold den lille ende omkring fyldet, og fold siderne ind, før du ruller resten af rispapiret rundt om fyldet.
17.
Lav resten af rullerne på samme måde.
18.
Server rullerne med de lune kyllingespyd og peanutdippen til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2129 kJ / 509 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer