1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingebryst med citron og persille

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegt kyllingebryst:

3.

Tag kyllingebrysterne ud af pakken, og dup dem tørre. For eksempel med et kaffefilter, som du kan smide ud bagefter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Skyl citronen, og tør den i et rent viskestykke. Riv citronskallen på den fine side af rivejernet. Kom den revne citronskal ned i en lille skål.

5.

Pres citronen, og hæld saften over kyllingebrysterne.

6.

Drys salt og peber over kyllingebrysterne.

7.

Kom koldt vand i en skål. Kom persillen heri, og skyl godt. Dup persillen tør i et rent viskestykke.

8.

Hæld olien på en pande, og varm olien godt op ved høj varme.

9.

Kom kyllingekødet på panden. Husk at vaske hænder, hvis du har rørt ved kødet igen. Steg dem i 1 minut, vend kyllingebrysterne, og steg dem i 1 minut på den anden side for at give dem farve.

10.

Skru ned på middelvarme.

11.

Steg kyllingebrysterne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem et par gange undervejs.

12.

Læg kyllingebrysterne på et skærebræt, og se, om de er gennemstegte. Det kan man gøre på tre måder:

Metode 1: Må temperaturen på kødet med et stegetermometer.

Metode 2: Se på kødsaftens farve. Den skal være helt gennemsigtig.

Metode 3: Skær kyllingebrystet igennem, og se på kødets farve indeni. Det skal være lyst og ikke lyserødt.

13.

Skær de to kyllingebryster i tynde skiver og læg dem på et fad.

14.

Drys persille og revet citronskal over.

Næringsindhold per portion

Energi: 983 kJ / 234 kcal

Protein: 55 %

Kulhydrat: 3 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 0,8 g

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min