Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kyllingespyd:

3.

Skyl forårsløg og chili.

4.

Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe.
Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen. Se videoen.

5.

Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker. Se videoen.

6.

Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske. Se videoen.

Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske. Se videoen.

Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske. Se videoen.

7.

Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.

8.

Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

9.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

10.

Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.

11.

Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.

12.

Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.

Stegte ris:

13.

Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger. Se videoen.

14.

Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).

15.

Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.

Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.

16.

Skyl squash og cherrytomater.

17.

Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

18.

Skær cherrytomaterne over i halve.

19.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.

Se videoen.

20.

Hak korianderen groft.

21.

Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg. Se videoen.

22.

Pisk æggene sammen med en gaffel.
Pisk ægget sammen med en gaffel.

23.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

24.

Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.

25.

Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.

26.

Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.

27.

Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.

28.

Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.

29.

Smag til med salt og peber.

30.

Server kødbollerne med de stegte ris.
Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1690 kJ / 402 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt 3,8g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Ris, koge

Ris, koge

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min