Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pasta

3.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

4.

Kom pastaen i gryden. Kog pastaen, som det står på pakken. Hæld vandet fra pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.

5.

Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld

6.

Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Hvis du bruger cherrytomater, så halver dem kun.

7.

Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter Se videoen.

Skyl og rens peberfrugterne fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern på cirka ½ x ½ centimeter Se videoen.

8.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

Pil, og hak løgene fint. Se videoen.

Pil, hak løget fint. Se videoen.

9.

Pil, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser. Se videoen.

Pil, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser. Se videoen.

Pil, og pres hvidløg i en hvidløgspresser. Se videoen.

10.

Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

11.

Varm en gryde med olie op til middelhøj varme. Kom kyllingen i, og steg den i 3-4 minutter, rør i gryden undervejs.

12.

Kom løg og hvidløg i gryden, og lad dem stege med i 1-2 minutter, eller til løgene er klare.

13.

Kom peberfrugt og tomater ved, og lad det hele stege sammen i 3-4 minutter, eller til peberfrugterne og tomaterne er begyndt at blive bløde.

14.

Smag fyldet til med salt og peber.

15.

Kom den kogte pasta over i gryden til kyllingen.

16.

Tag et ildfast fad, og smør det med olie.

Sovs

17.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

18.

Kom fløde, 150 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen.

Kom fløde, 250 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen.

Kom fløde, 75 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen.

Samle retten

19.

Hæld sovsen op i gryden til fyldet og pastaen, og rør det godt sammen.

20.

Hæld massen med grøntsager, kylling, pasta og sovs op i det ildfaste fad. Fordel det i fadet.

21.

Kom de resterende 50 gram ost på toppen af retten.

Kom de resterende 25 gram ost på toppen af retten.

22.

Sæt fadet i ovnen. Bag det i 7-10 minutter, eller til osten er gylden og smeltet.

Næringsindhold per portion

Energi: 3643 kJ / 871 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 23 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min