- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Tysk pastaret
Tysk pastaret
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tysk pastaret
Tysk pastaret:
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
6 fed hvidløg
9 fed hvidløg
3 fed hvidløg
Skallen fra 2 økologiske citroner
Skallen fra 3 økologiske citron
Skallen fra 1 økologisk citron
1 dl olie
1 ½ dl olie
½ dl olie
2 dl balsamicoeddike
3 dl balsamicoeddike
1 dl balsamicoeddike
4 håndfulde rucolasalat
6 håndfulde rucolasalat
2 håndfulde rucolasalat
200 g. parmesanost
300 g. parmesanost
100 g. parmesanost
800 g. frisk pasta
1200 g. frisk pasta
400 g. frisk pasta
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Cherrytomat
Hvidløg
Citron økologisk
Olie - smagsneutral
Balsamicoeddike (mørk)
Rucolasalat
Parmesanost
Spaghetti
Salt
Peber
Køkkenredskaber til tysk pastaret
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 teske
1 bradepande
Bagepapir
1 stor skål
1 viskestykke
1 gryde med låg
1 spiseske
1 dørslag
4 tallerkner
6 tallerkner
2 tallerkner
Decilitermål
Skærebræt
Urtekniv
Rivejern
Teske
Bradepande
Bagepapir
Stor røreskål
Viskestykke
Stor gryde
Spiseske
Dørslag
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte tomater:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Tilbehør:
11.
12.
Pasta:
13.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3497 kJ / 836 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 31 %
Heraf mættede fedt: 2.08 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer