
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Tysk pastaret
Tysk pastaret
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tysk pastaret
Tysk pastaret:
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
6 fed hvidløg
9 fed hvidløg
3 fed hvidløg
Skallen fra 2 økologiske citroner
Skallen fra 3 økologiske citron
Skallen fra 1 økologisk citron
1 dl olie
1 ½ dl olie
½ dl olie
2 dl balsamicoeddike
3 dl balsamicoeddike
1 dl balsamicoeddike
4 håndfulde rucolasalat
6 håndfulde rucolasalat
2 håndfulde rucolasalat
200 g. parmesanost
300 g. parmesanost
100 g. parmesanost
800 g. frisk pasta
1200 g. frisk pasta
400 g. frisk pasta
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Cherrytomat

Hvidløg

Citron økologisk

Olie - smagsneutral

Balsamicoeddike (mørk)

Rucolasalat

Parmesanost

Spaghetti

Salt

Peber
Køkkenredskaber til tysk pastaret
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 teske
1 bradepande
Bagepapir
1 stor skål
1 viskestykke
1 gryde med låg
1 spiseske
1 dørslag
4 tallerkner
6 tallerkner
2 tallerkner

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Rivejern

Teske

Bradepande

Bagepapir

Stor røreskål

Viskestykke

Stor gryde

Spiseske

Dørslag

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte tomater:
3.
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
4.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
5.
Pil, og hak hvidløgene fint. Se videoen.
6.
Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
7.
Læg bagepapir i en bradepande.
8.
Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
9.
Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.
10.
Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.
Tilbehør:
11.
Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
12.
Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.
Pasta:
13.
Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.
14.
Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
15.
Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.
16.
Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3497 kJ / 836 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 31 %
Heraf mættede fedt: 2.08 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer