- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pasta med pesto
Pasta med pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kan lave din helt egen portion pasta med pesto og grønsager ud af de rester du måtte have liggende. Og bedst af alt, denne ret fungerer også perfekt i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta med pesto
Pasta med pesto
1 broccoli eller blomkål
1 ½ broccoli eller blomkål
½ broccoli eller blomkål
2 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor gulerod
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
400 g pasta (fuldkorn)
600 g pasta (fuldkorn)
200 g pasta (fuldkorn)
4 spsk. pesto
6 spsk. pesto
2 spsk. pesto
2 spsk. revet parmesanost eller andet revet ost
3 spsk. revet parmesanost eller andet revet ost
1 spsk. revet parmesanost eller andet revet ost
Broccoli
Gulerod
Salt
Pasta (fuldkorn)
Pesto (grøn)
Parmesanost
Køkkenredskaber til pasta med pesto
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 gaffel
1 stor gryde med låg
1 dørslag
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Gaffel
Stor gryde
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pasta med pesto
3.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skær stokken i tynde stave. Hvis broccolien har små brune pletter, kan du sagtens bruge den, så fjern dem blot med spidsen af en kartoffelskræller. Se videoen.
4.
Skyl gulerødderne, skær top og bund af dem. Skær dem i skiver af cirka ½ centimeter. Se videoen.
Skyl guleroden, skær top og bund af dem. Skær dem i skiver af cirka ½ centimeter. Se videoen.
5.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
6.
Når vandet koger, kom så pastaen i gryden, og kog dem efter anvisning på pakken.
7.
Når der er 5-6 minutter tilbage af kogetiden på din pasta, kom så broccolistokken og gulerødderne i gryden med pastaen, og kog 4-5 minutter mere.
Når der er 5-6 minutter tilbage af kogetiden på din pasta, kom så broccolistokken og gulerod gryden med pastaen, og kog 4-5 minutter mere.
8.
Tilsæt broccoli-buketterne og kog 1 minut mere.
9.
Stil en si i vasken. Hæld pasta og grøntsager i sien, og lad det dryppe godt af.
10.
Kom det hele tilbage i gryden. Tilsæt pestoen, læg låg på og ryst gryden godt, så pestoen bliver blandet rundt.
11.
Servér med revet parmesanost eller en anden rest revet ost, som du har, på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2201 kJ / 526 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 21 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer