
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta>
- One-pot-pasta med kylling og bacon
One-pot-pasta med kylling og bacon
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium

Verdens nemmeste pastaret med skøøøn bacon. Og så er der næsten ingen opvask, fordi du bare propper det hele ned i den samme gryde (deraf navnet ‘one pot’). Det er da smart ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one-pot-pasta med kylling og bacon
Pasta ret:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
100 g. champignon
150 g. champignon
50 g. champignon
1 porre
1 ½ porre
½ porre
300 g. kyllingeinderfilet
450 g. Kyllingeinderfilet
150 g. Kyllingeinderfilet
125 g. bacon
200 g. bacon
65 g. bacon
1½ spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 ½ dl. ærter
2 dl. ærter
1 dl. ærter
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 ½ grøntsagsbouillonterning
½ grøntsagsbouillonterning
300 g. fuldkornsspaghetti
450 g. fuldkornsspaghetti
150 g. fuldkornsspaghetti
1 ½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 spsk. maizena
1 ½ spsk. maizena
1 tsk. maizena
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ½ dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
Tilbehør:
150 g. cherrytomater
½ dl. frisk basilikum
1 dl. parmesan

Løg

Hvidløg

Champignon

Porre

Kyllingeinderfilét

Bacon

Olie

Ærter

Vand

Grøntsagsbouillon

Pasta (fuldkorn)

Salt

Peber

Kartoffelmel

Madlavningsfløde

Cherrytomat

Basilikum

Parmesanost
Køkkenredskaber til one-pot-pasta med kylling og bacon
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
Rent viskestykke
1 kop

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Grydeske

Stor skål

Viskestykke

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl champignonerne, og skær enderne af. Skær dem i tynde skiver.
5.
Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Skær den hvide del i tynde ringe, og hak den grønne del fint. Gem den grønne finthakkede del i en lille skål. Se videoen.
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Skær den hvide del i tynde ringe, og hak den grønne del fint. Gem den grønne finthakkede del i en lille skål. Se videoen.
6.
Skyl, og skær cherrytomaterne i halve.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær baconen i små strimler.
8.
Kom olie i en stor gryde. Varm op ved middel varme. Brun kyllingen i 1-2 minutter.
9.
Kom baconstykkerne i gryden, og svits i 1 minut.
10.
Kom løg, hvidløg, porre, champignon og ærter i gryden. Svits i cirka 2 minutter.
11.
Kom vand, bouillon, spaghetti, salt og peber i gryden. Lad retten komme i kog, og sørg for at spaghettien kommer ned i væsken.
12.
Lad retten koge under låg i 8-10 minutter, til pastaen er al dente. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
13.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke.
14.
Kom maizena og fløde i en kop, og rør det så godt sammen, så der ikke er nogen klumper tilbage. Kom jævningen i pastaretten. Rør rundt, og lad retten koge i endnu et minut, så retten bliver lidt tykkere. Se videoen.
15.
Smag retten til med salt og peber. Drys med cherrytomater, basilikum, porredrys og parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2799 kJ / 669 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer