- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Tarteletter med grøntsagsfyld
Tarteletter med grøntsagsfyld
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er en nem og lækker opskrift på tarteletter med grøntsagsfyld. Server dem som aftensmad, til julefrokosten eller til påskefrokosten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tarteletter med grøntsagsfyld
Grøntsagsfyld:
1 løg
1½ løg
½ løg
4 laurbærblade
6 laurbærblade
2 laurbærblade
20 peberkorn
30 peberkorn
10 peberkorn
7½ dl vand
11 dl vand
3½ dl vand
250 g grønne asparges
375 g grønne asparges
125 g grønne asparges
400 g gulerødder
600 g gulerødder
200 g gulerødder
200 g hvide asparges på glas (drænet vægt)
300 g hvide asparges på glas (drænet vægt)
100 g hvide asparges på glas (drænet vægt)
150 g ærter (gerne fra frost)
225 g ærter (gerne fra frost)
75 g ærter (gerne fra frost)
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
40 g smør
60 g smør
20 g smør
40 g mel
60 g mel
20 g mel
1 dl persille
1½ dl persille
½ dl persille
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Derudover:
12 tarteletskaller
18 tarteletskaller
6 tarteletskaller
evt. lidt ekstra persille til pynt
evt. lidt ekstra persille til pynt
evt. lidt ekstra persille til pynt
Løg
Laurbærblad
Peberkorn
Vand
Grønne asparges
Gulerod
Hvide asparges
Ærter
Grøntsagsbouillon
Smør
Hvedemel
Persille
Salt
Peber
Tarteletskaller
Køkkenredskaber til tarteletter med grøntsagsfyld
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 kartoffelskræller
1 si
2 store skåle
1 dørslag
1 piskeris
1 rent viskestykke
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Kartoffelskræller
Si
Stor røreskål
Dørslag
Piskeris
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsagsfyld:
3.
Pil løget, og skær det i kvarte. Kom det op i en gryde. Se videoen.
4.
Tilsæt laurbærblade, peberkorn og vand, og bring grydens indhold i kog. Lad det simre, mens du gør grøntsagerne klar.
5.
Skyl de grønne asparges, og knæk det nederste stykke af hver asparges. Kom bundene ned i gryden med vandet, og lad dem koge med. Se videoen.
6.
Skær resten af aspargesene i mindre stykker, og sæt dem til side.
7.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Sæt også dem til side. Se videoen.
8.
Hæld vandet fra de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker.
9.
Brug en si til at fiske løg, laurbærblade, peberkorn og aspargesbunde op fra gryden. Det er kun væsken, du skal bruge.
10.
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter.
11.
Tilsæt derefter de grønne asparges og ærterne, og lad dem koge med i 3-4 minutter.
12.
Stil en stor skål ned i køkkenvasken, og sæt et dørslag ned i skålen.
13.
Hæld grydens indhold ned i dørslaget, så du får delt kogevandet og grøntsagerne.
14.
Opløs bouillonterningen i kogevandet.
15.
Sæt gryden tilbage på komfuret, og kom smør og mel i gryden. Varm det op ved middelhøj varme, mens du pisker med et piskeris i 1 minutter. Se videoen.
16.
Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, mens du pisker grundigt. Stop med at tilsætte mere, når sovsen har den rigtige konsistens.
17.
Sluk for komfuret, og tilsæt så de kogte grøntsager og de hvide asparges.
Servering:
18.
Skyl persillen i en skål med vand. Tør persillen grundigt i et viskestykke, og hak den fint. Se videoen.
19.
Smag tarteletfyldet til med hakket persille, salt og peber.
20.
Varm tarteletskallerne, som der står på pakken.
21.
Fyld de varme tarteletskaller med tarteletfyldet. Pynt dem eventuelt med lidt ekstra persille.
Server tarteletterne med det samme, mens de er lune og sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2268 kJ / 542 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 17 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer