
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger>
- Burger med rødbedebøffer
Burger med rødbedebøffer
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Rødbedebøf? Smager det overhovedet godt? Det kan du saftsuseme tro, det gør! Og når den kommer ind i lækker burgerbolle med alt dit yndlingsfyld, går det hele bare op i en højere enhed!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med rødbedebøffer
Rødbedebøffer:
100 g. rødbede
150 g. rødbede
50 g. rødbede
60 g. knoldselleri, pastinak eller persillerod
90 g. knoldselleri, pastinak eller persillerod
30 g. knoldselleri, pastinak eller persillerod
100 g. kikærter fra brik eller dåse
150 g. kikærter fra brik eller dåse
50 g. kikærter fra brik eller dåse
40 g. løg
60 g. løg
20 g. løg
2 æg
3 æg
1 æg
2 tsk. tomatketchup
3 tsk. tomatketchup
1 tsk. tomatketchup
1 tsk. engelsk sovs
1½ tsk. engelsk sovs
½ tsk. engelsk sovs
50 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
25 g. grahamsmel
½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Tilbehør:
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 tsk. ketchup
6 tsk. ketchup
2 tsk. ketchup
4 tsk. mayonnaise
6 tsk. mayonnaise
2 tsk. mayonnaise
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 hjertesalathoved
1½ hjertesalathoved
½ hjertesalathoved
Evt. syltede agurker
Evt. syltede agurker
Evt. syltede agurker

Rødbede

Knoldselleri

Kikærter (brik)

Løg

Æg

Tomatketchup

Engelsk sovs

Grahamsmel

Salt

Peber

Rapsolie

Burgerboller (fuldkorn)

Mayonnaise

Tomat

Hjertesalat

Syltet agurk
Køkkenredskaber til burger med rødbedebøffer
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 lille gryde
2 mellemstore skåle
1 røreske
1 kop
1 rent viskestykke
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender eller minihakker
1 si
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 brødkniv
1 smørekniv

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Lille gryde

Mellem skål

Røreske

Kop

Viskestykke

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Blender

Si

Bageplade

Bagepapir

Brødkniv

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedebøffer:
3.
Vask og skræl rødbeden, skær det i mindre stykker og kom det ned i en blender. Du kan også bruge en minihakker hvis du har sådan én Se videoen.
4.
Vask og skræl sellerien, og kom det ned i blenderen til rødbeden. Se videoen.
5.
Blend rødbede og selleri groft, og kom det op i en mellemstor skål.
6.
Hæld kikærterne op i en si. Vask kikærterne i cirka 1 minut, og lad vandet dryppe fra. Kom kikærterne op i blenderen. Blend dem groft, og kom dem op i skålen til rødbede og selleri.
7.
Pil løget, og hak det fint. Kom også det op i skålen. Se videoen.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Se videoen.
9.
Tilsæt ketchup, engelsk sovs, grahamsmel, salt og peber, og rør godt rundt.
10.
Lad farsen hvile i 10 minutter.
11.
Rør rundt i rødbedefarsen, og form dem til 4 lige store bøffer.
12.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middelvarme.
13.
Steg rødbedebøfferne i cirka 4-5 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider.
Tilbehør:
14.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
15.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
16.
Skyl salaten i en stor skål med vand. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Varm burgerbollerne som der står på pakken. Når de er varmet, skæres burgerbollerne over.
Samle burgere med rødbedebøffer:
18.
Smør ketchup på den ene halvdel af bollen og mayonnaise på den anden halvdel.
19.
Fyld hver burger med tomat, salat og en rødbedebøf. Du kan også komme syltede agurker i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1837 kJ / 439 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer