1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Burger>
  6. Burger med rødbedebøffer

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rødbedebøffer:

3.

Vask og skræl rødbeden, skær det i mindre stykker og kom det ned i en blender. Du kan også bruge en minihakker hvis du har sådan én Se videoen.

4.

Vask og skræl sellerien, og kom det ned i blenderen til rødbeden. Se videoen.

5.

Blend rødbede og selleri groft, og kom det op i en mellemstor skål.

6.

Hæld kikærterne op i en si. Vask kikærterne i cirka 1 minut, og lad vandet dryppe fra. Kom kikærterne op i blenderen. Blend dem groft, og kom dem op i skålen til rødbede og selleri.

7.

Pil løget, og hak det fint. Kom også det op i skålen. Se videoen.

8.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Se videoen.

9.

Tilsæt ketchup, engelsk sovs, grahamsmel, salt og peber, og rør godt rundt.

10.

Lad farsen hvile i 10 minutter.

11.

Rør rundt i rødbedefarsen, og form dem til 4 lige store bøffer.

12.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middelvarme.

13.

Steg rødbedebøfferne i cirka 4-5 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider.

Tilbehør:

14.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

15.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

16.

Skyl salaten i en stor skål med vand. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

17.

Varm burgerbollerne som der står på pakken. Når de er varmet, skæres burgerbollerne over.

Samle burgere med rødbedebøffer:

18.

Smør ketchup på den ene halvdel af bollen og mayonnaise på den anden halvdel.

19.

Fyld hver burger med tomat, salat og en rødbedebøf. Du kan også komme syltede agurker i.

Næringsindhold per portion

Energi: 1837 kJ / 439 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 1,7 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Salat, skylle

Salat, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 48 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min