1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Blomkålssuppe med æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.

4.

Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

5.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.

6.

Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Se videoen.

7.

Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.

8.

Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.

9.

Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.

10.

Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.

11.

Tilsæt pikantosten, og rør rundt.

12.

Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

13.

Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saft af citronen, til du har 2 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saft af citronen, til du har 1 spiseskefuld. Se videoen.

14.

Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.

15.

Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.

16.

Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.

17.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

18.

Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.

19.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

20.

Hak persillen fint. Se videoen.

21.

Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Se videoen.

22.

Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.

Næringsindhold per portion

Energi: 983 kJ / 235 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 7,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Film 23: Sådan blender du suppen med en stavblender

Film 23: Sådan blender du suppen med en stavblender

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min