
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med grøntsager
Lasagne med grøntsager
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!
Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.
Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med grøntsager
Grøntsagssovs:
2 porrer
3 porrer
1 porre
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ knoldselleri
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. tørret timian
1 ½ spsk. tørret timian
½ spsk. tørret timian
1 dåse tomatpuré (50 g.)
1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
½ dåse tomatpuré (25 g.)
2 dåser flåede tomater
3 dåser flåede tomater
1 dåse flåede tomater
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mornaysovs:
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
6 dl. mælk
9 dl. mælk
3 dl. mælk
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. fintrevet muskatnød
¾ tsk. friskrevet muskatnød
¼ tsk. friskrevet muskatnød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
200 g. lasagneplader
300 g. lasagneplader
100 g. lasagneplader
2 spsk. rasp
3 spsk. rasp
1 spsk. rasp
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost

Porre

Løg

Hvidløg

Gulerod

Olie

Timian (frisk)

Tomatpuré

Hele flåede tomater (dåse)

Persille

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Mælk

Revet ost

Muskatnød

Lasagneplader (fuldkorn)

Rasp
Køkkenredskaber til lasagne med grøntsager
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 spatel
2 grydelåg
1 lille skål
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 rivejern
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 gulerodsskræller
1 lille skarp kniv

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Spatel

Grydelåg

Lille skål

Mellem gryde

Piskeris

Grydeske

Rivejern

Bagerist

Ovnfast fad

Kartoffelskræller

Lille skarp kniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.
Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porren.
4.
Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
Skær et snit på langs i porren, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
5.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porren i ½ centimeter tynde skiver.
6.
Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl gulerødderne, og skær dem over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen gulerødderne over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Se videoen.
Skær gulerod i tern: Tag en gulerodsskræller. Skræl guleroden, og skær den over langs. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, og skær igen guleroden over på langs. Skær de tynde stave i små tern. Se videoen.
8.
Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Se videoen.
9.
Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
10.
Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.
11.
Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.
12.
Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.
13.
Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
14.
Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
15.
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Se videoen.
16.
Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Se videoen.
17.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
18.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
19.
Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.
20.
Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.
21.
Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i mornay-sovsen.
22.
Smag til med salt og peber.
23.
Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
24.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie. Se videoen.
25.
Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
26.
Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.
27.
Fordel halvdelen af mornay-sovsen ovenpå lasagnepladerne.
28.
Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag mornay-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.
29.
Drys revet ost og rasp over lasagnen.
30.
Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2972 kJ / 710 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 12,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer