
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med grøntsager
Lasagne med grøntsager
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!
Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.
Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med grøntsager
Grøntsagssovs:
2 porrer
3 porrer
1 porre
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ knoldselleri
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. tørret timian
1 ½ spsk. tørret timian
½ spsk. tørret timian
1 dåse tomatpuré (50 g.)
1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
½ dåse tomatpuré (25 g.)
2 dåser flåede tomater
3 dåser flåede tomater
1 dåse flåede tomater
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mornaysovs:
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
6 dl. mælk
9 dl. mælk
3 dl. mælk
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. fintrevet muskatnød
¾ tsk. friskrevet muskatnød
¼ tsk. friskrevet muskatnød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
200 g. lasagneplader
300 g. lasagneplader
100 g. lasagneplader
2 spsk. rasp
3 spsk. rasp
1 spsk. rasp
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost

Porre

Løg

Hvidløg

Gulerod

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Tomatpuré

Hele flåede tomater (dåse)

Persille

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Mælk

Revet ost

Muskatnød

Lasagneplader (fuldkorn)

Rasp
Køkkenredskaber til lasagne med grøntsager
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 spatel
2 grydelåg
1 lille skål
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 rivejern
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 gulerodsskræller
1 lille skarp kniv

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Spatel

Grydelåg

Lille røreskål

Mellem gryde

Piskeris

Grydeske

Rivejern

Bagerist

Ovnfast fad

Kartoffelskræller

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porrerne.
Grøntsagssovs: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær roden og 3 centimeter af den grønne top af porren.
4.
Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
Skær et snit på langs i porren, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
5.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porrerne i ½ centimeter tynde skiver.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær porren i ½ centimeter tynde skiver.
6.
Pil løg og hvidløg. Skær løg og hvidløg i små tern.
7.
Skræl og skær gulerødder i små tern. Se videoen.
Skræl og skær guleroden i små tern. Se videoen.
8.
Skræl knoldselleri: Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Se videoen.
9.
Skær knoldselleri i tern: Skær den halve knoldselleri i to stykker. Skær hvert stykke i cirka ½ centimeter tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
10.
Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op ved høj varme.
11.
Kom løg i gryden, og skru ned på middel varme. Svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.
12.
Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Steg i cirka 5 minutter. Grøntsags-ternene må ikke tage farve.
13.
Kom timian og koncentreret tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
14.
Kom flåede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsags-sovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
15.
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Se videoen.
16.
Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Se videoen.
17.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Mornay-sovs: Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
18.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
19.
Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.
20.
Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.
21.
Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i mornay-sovsen.
22.
Smag til med salt og peber.
23.
Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
24.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie. Se videoen.
25.
Fordel halvdelen af tomatsovsen i fadet. Spred tomatsovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
26.
Fordel lasagneplader over tomatsovsen i ét lag.
27.
Fordel halvdelen af mornay-sovsen ovenpå lasagnepladerne.
28.
Gentag med et lag tomatsovs, et lag lasagneplader og til sidst et lag mornay-sovs, indtil du ikke har mere tomatsovs.
29.
Drys revet ost og rasp over lasagnen.
30.
Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2972 kJ / 710 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 12,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer