- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Svensk pølseret med broccoli
Svensk pølseret med broccoli
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vi har givet den klassiske svensk pølseret et grønt twist. Og det fungerer. Prøv den selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til svensk pølseret med broccoli
Svensk pølseret med broccoli:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
4 pølser (cirka 300 g)
6 pølser (cirka 450 g)
2 pølser (cirka 150 g)
100 g. broccoli eller asparges-broccoli
150 g. broccoli eller asparges-broccoli
50 g. broccoli eller asparges-broccoli
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk. olie
3 tsk. paprika
4 ½ tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
1 dl. kogevand
1 ½ dl. kogevand
½ dl. kogevand
2 ½ dl. mælk
3 ¾ dl. mælk
1 ¼ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
¼ tsk. peber
¼ tsk. peber
Pynt:
Eventuelt 1 dl. hakket persille
Eventuelt 1 ½ dl. hakket persille
Eventuelt ½ dl. hakket persille
Kartoffel
Salt
Løg
Pølser
Broccoli
Olie - smagsneutral
Paprika
Tomatpuré
Kogevand
Mælk
Peber
Persille
Køkkenredskaber: til svensk pølseret med broccoli
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
2 store skarpe knive
1 mellem gryde med låg
1 dørslag
2 mellemstore skåle
1 sauterpande eller en stegepande med høje kanter
1 paletkniv
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Dørslag
Mellem røreskål
Sauterpande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
6.
Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 10 minutter. Se videoen.
7.
Stik en lille skarp kniv i kartoffelternene. Når kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
8.
Gem cirka 1 deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.
Gem cirka 1 ½ deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.
Gem cirka ½ deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.
9.
Stil et dørslag i vasken, og hæld kartoflerne i dørslaget.
Svensk pølseret med broccoli:
10.
Pil løget, og skær det i små stykker.
11.
Skær pølserne i skiver.
12.
Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal du skære dem i lange stykker.
13.
Kom olie på en stegepande med høj kant eller i en gryde, og varm den op til middel varme.
14.
Kom løgene på stegepanden, og steg dem i cirka 1 minut. Se videoen.
15.
Kom pølser, paprika og tomatpuré på stegepanden, og steg i cirka 3 minutter.
16.
Kom kogevandet fra kartoflerne og mælken op i stegepanden. Rør rundt.
17.
Kom kartoffeltern og broccoli på stegepanden.
18.
Rør rundt, så sovsen ikke brænder på.
19.
Lad sovsen koge i cirka 10 minutter ved lav varme. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal de først i de sidste par minutter, dvs. når sovsen har kogt i cirka 8 minutter.
20.
Smag sovsen til med salt, peber, paprika og tomatpuré.
21.
Skyl persillen, og hak det i store stykker. Drys det på toppen af din svenske pølseret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2016 kJ / 482 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 7 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer