![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rodfrugtmos
Rodfrugtmos
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/t5ddwxv1/rodfrugtmos.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Snyd grøntsager ind i din kartoffelmos uden at du kan smage det! Prøv denne rodfrugtmos med knoldselleri til gryderetter, brændende kærlighed eller lige det, som du godt kan lide.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtmos
Rodfrugtmos:
700 g. knoldselleri
1050 g. knoldselleri
350 g. knoldselleri
500 g. kartofler (melede)
750 g. kartofler (melede)
250 g. kartofler (melede)
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 dl. mælk
1½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
![](/media/id5lf13d/knoldselleri1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Knoldselleri
![](/media/ursfkbea/kartofler-til-mos-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartofler - melede
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til rodfrugtmos
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde med låg
1 teske
1 decilitermål
![](/media/svph04q1/kartoffelmoser-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelmoser
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtmos:
3.
Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.
4.
Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
6.
Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.
7.
Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.
8.
Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.
9.
Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper. Se videoen.
10.
Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 824 kJ / 197 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 12 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer