Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.

4.

Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i store tern. Se videoen.

5.

Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.

6.

Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.

7.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.

8.

Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper. Se videoen.

9.

Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 824 kJ / 197 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 71 %

Fedt: 12 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose

Mose

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 60 min