1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Pizza med parmaskinke og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt.

7.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

8.

Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

10.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere. .
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.

11.

Kom bagepapir på fire bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på 6 bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på to bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

12.

Fyld: Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.

13.

Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.

14.

Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg dem på bagepladerne.

15.

Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom dem i ovnen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød.
Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom to i ovnen ad gangen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød. Fortsæt sådan med de andre pizzaer.

16.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i både. Skær bådene i tynde skiver. Se videoen.

17.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den groft. Se videoen.

18.

Pynt de færdigbagte pizzaer med rå æble og friskhakket persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 2900 kJ / 693 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 67 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Æbler, skære i skiver

Æbler, skære i skiver

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min