
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza>
- Pizza med parmaskinke og æble
Pizza med parmaskinke og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 23 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis du skal udfordre dig selv lidt på pizzafronten, så får du her en afsindigt lækker hvid pizza, toppet op med parmaskinke og æbler.
Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med parmaskinke og æble
Ingredienser
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
150 g. grahamsmel
225 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 350 g. hvedemel
Ca. 525 g. hvedemel
Ca. 175 g. hvedemel
Fyld:
100 g. champignon
150 g. champignon
50 g. champignon
125 g. frisk mozzarella
188 g. frisk mozzarella
62 g. frisk mozzarella
100 g. parmaskinke
150 g parmaskinke
50 g parmaskinke
125 g. cheddar
188 g. cheddar
62 g. cheddar
4 spsk. cremefraiche
6 spsk. cremefraiche
2 spsk. cremefraiche
Tørret oregano til drys
Efter bagning:
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 ½ dl. persille
2 ¼ dl. persille
¾ dl. persille

Gær

Vand

Olie

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Champignon

Mozzarella

Parmaskinke

Cheddarost

Creme fraiche

Oregano (tørret)

Æble

Persille
Køkkenredskaber til pizza med parmaskinke og æble
1 køkkenvægt
1 decillitermål
1 decilitermål
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
4 bageplader
6 bageplader
2 bageplader
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 små skåle
1 kagerulle

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor skål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Stor skarp kniv

Lille skål

Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Dej: Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt.
7.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
8.
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
10.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere. .
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
11.
Kom bagepapir på fire bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på 6 bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på to bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
12.
Fyld: Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
13.
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
14.
Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg dem på bagepladerne.
15.
Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom dem i ovnen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød.
Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom to i ovnen ad gangen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød. Fortsæt sådan med de andre pizzaer.
16.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i både. Skær bådene i tynde skiver. Se videoen.
17.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den groft.
18.
Pynt de færdigbagte pizzaer med rå æble og friskhakket persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2900 kJ / 693 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer