1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Spicy græskarsuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil løg og hvidløg. Skær løgene i store stykker, og skær hvidløgsfeddene i skiver.

4.

Skyl chilierne. Skær dem over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på det. Vurdér, hvor stærke chilierne er. Hvis de er meget stærke, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilierne mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere. Se videoen.

Skyl chilien. Skær den over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på det. Vurdér, hvor stærk chilien er. Hvis den er meget stærk, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilien mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere. Se videoen.

5.

Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder ud af chilierne med to fingre. Hak chilierne groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder ud af chilien med to fingre. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

6.

Vask hokkaidogræskarret grundigt. Skær en skive af bunden. Læg græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær det midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Hvis der er lidt grimme pletter på skrællen, kan du skære dem af. Se videoen.

7.

Skrab kernerne ud med en ske. Se videoen.

8.

Skær græskarret i skiver på cirka 2 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.

9.

Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 10 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.

Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 15 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.

Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og bouillonterning i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 5 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.

10.

Læg låg på, og bring suppen i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme, og lad suppen koge i 20 minutter, til græskarternene er møre.

11.

Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, for det kan godt sprøjte lidt. Se videoen.

12.

Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.

Skær citronerne over, og pres saften ud af 1 ½ citron. Se videoen.

Pres saften ud af den halve citron. Se videoen.

13.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.

14.

Smag hokkaidosuppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.

Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.

15.

Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér for eksempel med lune græskarboller til.

Næringsindhold per portion

Energi: 544 kJ / 130 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 18 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Græskar, halvere

Græskar, halvere

Græskar, skrabe frø ud

Græskar, skrabe frø ud

Græskar, tern

Græskar, tern

Suppe, blende

Suppe, blende

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min