Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil løg og hvidløg. Skær løgene i store stykker, og skær hvidløgsfeddene i skiver.

4.

Skyl chilien. Skær dem over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på den. Vurdér, hvor stærk den er. Hvis den er meget stærk, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilien mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere. Se videoen.

5.

Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder væk fra chilien med to fingre. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

6.

Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden. Læg græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær det midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Er der lidt grimme pletter på skrællen, kan du skære dem af. Se videoen.

7.

Skrab frøene ud med en ske. Se videoen.

8.

Skær græskarret i skiver på cirka 2 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.

9.

Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og grøntsagsbouillon-terninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 10 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og grøntsagsbouillon-terninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 15 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og grøntsagsbouillon-terninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 5 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.

10.

Læg låg på, og bring suppen i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme, og lad suppen koge i 20 minutter, til de er møre.

11.

Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, det kan godt sprøjte lidt. Se videoen.

12.

Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften ud af 1 ½ citron. Se videoen.
Pres saften ud af citronen. Se videoen.

13.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.

14.

Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.
Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Se videoen.

15.

Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér for eksempel med lune græskarboller til.
Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér med lune græskarboller til.
Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér med lune græskarboller til.

Næringsindhold per portion

Energi: 544 kJ / 130 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 18 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Film 07: Sådan halverer du et græskar

Film 07: Sådan halverer du et græskar

Græskar, skrabe frø ud

Græskar, skrabe frø ud

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 23: Sådan blender du suppen med en stavblender

Film 23: Sådan blender du suppen med en stavblender

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min