1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Stegt kyllingefilet

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegt kyllingefilet på panden:

3.

Tag eventuelt kyllingefileterne ud af køleskabet en halv time, før de skal steges. Hvis de er meget kolde, så køler kødet panden ned, så det kommer til at koge i stedet for at stege.

4.

Dup fileterne tørre med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Krydr med salt, peber og eventuelt andre krydderier på begge sider.

5.

Varm panden op til middelhøj varme (fx 7 ud af 9 eller 4 ud af 6). Kom olie og smør på panden. Se videoen.

6.

Kom kyllingefileterne på panden, og brun dem i 1 minut på hver side. Vask hænder, når du har rørt ved kylling :O

Kom kyllingefileterne på panden, og steg dem i 1 minut på hver side. Tag eventuelt kun halvdelen, hvis du ikke har plads til dem alle.

7.

Skru ned til middellav varme (fx 3 ud af 9 eller 2 ud af 6). Steg kyllingebrysterne i yderligere 5-6 minutter på den ene side.

8.

Steg kyllingebrysterne 5-6 minutter på den anden side.

9.

Tjek, at kyllingefileterne er gennemstegte. Saften skal være gennemsigtig, når du trykker på fileten. Hvis du skærer kødet igennem, skal det være hvidt. Temperaturen skal være over 75 grader, hvis du tjekker med et stegetermometer.

10.

Lad kyllingefileterne trække et par minutter, inden servering med dit yndlings-tilbehør. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 890 kJ / 212 kcal

Protein: 61 %

Kulhydrat: 1 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 2,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kyllingebryst, stege

Kyllingebryst, stege

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min