- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Stegt kyllingefilet
Stegt kyllingefilet på pande
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvor lang tid skal kyllingefilet også kaldet kyllingebryst have på panden? Følg GoCooks grundopskrift med tilhørende kokkeskolevideo, og få alle tips og tricks til et saftigt og mørt resultat. En god tommelfingerregel er at stege kyllingebryst 7 minutter på hver side ved middellav varme. Stegetiden afhænger dog af tykkelsen. Temperaturen skal være over 75 grader i den tykke del af fileten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegt kyllingefilet
Stegt kyllingefilet:
4 stk. kyllingefileter (kyllingebryster)
6 stk. kyllingefileter (kyllingebryster)
2 stk. kyllingefileter (kyllingebryster)
1 knivspids peber fra kværn
2 knivspids peber fra kværn
1 knivspids peber fra kværn
½ tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Evt. 1 tsk. paprika, karry eller andre krydderier
2 tsk. olie
4 tsk. olie
1 tsk. olie
1 spsk. smør (10 g)
2 spsk. smør (20 g)
1 spsk. smør (10 g)
Kyllingebryst
Peber
Salt
Paprika
Olie - smagsneutral
Smør
Køkkenredskaber til stegt kyllingefilet
1 stegepande
1 palet
1 skærebræt
Køkkenrulle beregnet til mad
1 gaffel
Evt. 1 stegetermometer
Stegepande
Paletkniv
Skærebræt
Køkkenrulle
Gaffel
Stegetermometer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegt kyllingefilet på panden:
3.
Tag eventuelt kyllingefileterne ud af køleskabet en halv time, før de skal steges. Hvis de er meget kolde, så køler kødet panden ned, så det kommer til at koge i stedet for at stege.
4.
Dup fileterne tørre med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Krydr med salt, peber og eventuelt andre krydderier på begge sider.
5.
Varm panden op til middelhøj varme (fx 7 ud af 9 eller 4 ud af 6). Kom olie og smør på panden. Se videoen.
6.
Kom kyllingefileterne på panden, og brun dem i 1 minut på hver side. Vask hænder, når du har rørt ved kylling :O
Kom kyllingefileterne på panden, og steg dem i 1 minut på hver side. Tag eventuelt kun halvdelen, hvis du ikke har plads til dem alle.
7.
Skru ned til middellav varme (fx 3 ud af 9 eller 2 ud af 6). Steg kyllingebrysterne i yderligere 5-6 minutter på den ene side.
8.
Steg kyllingebrysterne 5-6 minutter på den anden side.
9.
Tjek, at kyllingefileterne er gennemstegte. Saften skal være gennemsigtig, når du trykker på fileten. Hvis du skærer kødet igennem, skal det være hvidt. Temperaturen skal være over 75 grader, hvis du tjekker med et stegetermometer.
10.
Lad kyllingefileterne trække et par minutter, inden servering med dit yndlings-tilbehør. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 890 kJ / 212 kcal
Protein: 61 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 2,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer