1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Fjerkræ>
  6. Kylling i ovn med bagte kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ovnbagte kartofler:

3.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.

4.

Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Se videoen.

Kylling med grøntsager:

5.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.

6.

Smør et ovnfast fad med olie.

7.

Skær tomaterne i kvarte.
Skær tomaten i kvarte.

8.

Pil løget, og skær det i kvarte.
Pil løgene, og skær dem i kvarte.

9.

Skær squashen i store tern.

10.

Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.

11.

Parter kyllingen i cirka 8 stykker. Se videoen.
Parter kyllingen i cirka 12 stykker. Se videoen.
Parter kyllingen i cirka 4 stykker. Se videoen.

12.

Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

13.

Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.

14.

Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.

Bagning af kartofler, kylling og grøntsager:

15.

Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.

16.

Stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaften rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig.

17.

Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.

18.

Server din ovnbagte kylling med tilbehør med high five fra os!

Næringsindhold per portion

Energi: 3611 kJ / 863 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 25 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 9,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Udbene kylling

Udbene kylling

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 7 min