
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Fjerkræ>
- Kylling i ovn med bagte kartofler
Kylling i ovn med bagte kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kylling og kartofler. Ingen hurlumhej, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i ovn med bagte kartofler
Ovnbagte kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kylling:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
2 løg
3 løg
1 løg
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 kylling
1 ½ kylling
½ kylling

Kartoffel

Olie

Timian (frisk)

Salt

Peber

Tomat

Løg

Squash

Timian (tørret)

Kylling
Køkkenredskaber til kylling i ovn med bagte kartofler
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv

Bagepapir

Bageplade

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Spiseske

Teske

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
5.
Fordel kartoffelbådene på bagepladen. Hæld olie over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber. Rør rundt med en paletkniv. Se videoen.
6.
Kylling: Smør et ovnfast fad med olie.
7.
Skær tomaterne i kvarte.
Skær tomaten i kvarte.
8.
Pil løget, og skær det i kvarte.
Pil løgene, og skær dem i kvarte.
9.
Skær squashen i store tern.
10.
Fordel grøntsagerne i det ovnfaste fad. Drys med timian, salt og peber.
11.
Parter kyllingen i cirka 8 stykker. Se videoen.
Parter kyllingen i cirka 12 stykker. Se videoen.
Parter kyllingen i cirka 4 stykker. Se videoen.
12.
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne.
13.
Hæld olie på kyllingestykkerne, og drys med salt og peber.
14.
Sæt bagepladen med kartofler på den nederste ribbe i ovnen. Stil fadet med grøntsager og kylling på en bagerist på den næst-øverste ribbe i ovnen.
15.
Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
16.
Få eventuelt hjælp af en voksen. Når tiden er gået, så stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaft rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3611 kJ / 863 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer