Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.

4.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Hak persillen meget fint. Se videoen.

6.

Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Se videoen.

7.

Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

8.

Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

9.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

10.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

11.

Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.

12.

Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

13.

Kom persille i sovsen, og rør rundt.

14.

Smag sovsen til med salt og peber.

15.

Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og tag gryden væk fra varmen. Sluk for kogepladen.
Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.

16.

Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Se videoen.

17.

Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.

18.

Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.

19.

Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.

20.

Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.

21.

Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.

22.

Samle lasagnen:
Tænd ovnen på 200 grader.

23.

Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Se videoen.

24.

Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.

25.

Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.

26.

Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.

27.

Drys ost over lasagnen.

28.

Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 2820 kJ / 671 kcal

Protein: 31 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt 11,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Mornaysovs

Mornaysovs

Fingervarmt

Fingervarmt

Måleenheder

Måleenheder

Kyllingebryst, stege

Kyllingebryst, stege

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min