1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Vafler med pulled chicken

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pulled chicken:

3.

Smør et ovnfast fad med olie. Læg kyllingebrysterne ned i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Pil hvidløgene, og hak dem fint. Se videoen.

5.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.

6.

Kom ketchup, karry, soja, hvidløg og brun farin i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingebrysterne i fadet.

Kom ketchup, karry, soja, hvidløg og brun farin i skålen, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingebrysterne i fadet.

7.

Mens kyllingebrysterne er i ovnen, kan du lave vaflerne: Tænd vaffeljernet.

8.

Læg et stykke stanniol hen over fadet, og sæt det ind i ovnen. Steg kyllingebrysterne i cirka ½ time. Stik i dem med en kødnål for at se, om de er gennemstegte, inden du tager dem ud.

Vafler:

9.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.

10.

Kom grahamsmel, mel, bagepulver og salt i skålen, og rør dejen sammen.

11.

Smør vaffeljernet med lidt olie, og kom cirka 1 deciliter af dejen på. Luk vaffeljernet, og lad vaflen bage et par minutter.

12.

Løft låget, og tjek vaflen. Den skal være gylden, og selv løsne fra vaffeljernet, før den er helt færdig. Bag alle vaflerne.

Pulled chicken fortsat:

13.

Riv de stegte kyllingebryster i mindre stykker med to gafler, når de er færdige. Lad dem trække i barbecue-sovsen i fadet, indtil du skal bruge dem.

Tilbehør:

14.

Skyl salaten. Skær salaten i mindre stykker. Se videoen.

15.

Skyl peberfrugten. Skær peberfrugten over, og fjern kernerne. Skær den i små stykker. Se videoen.

16.

Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.

Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.

Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.

Server:

17.

Servér vaflerne med pulled kylling, salat, peberfrugt og avocado eller dine yndlings-grøntsager til. Haps!

Servér vaflerne med pulled kylling, salat, peberfrugt og avocado eller vælg dine yndlings-grøntsager til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3617 kJ / 865 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 4,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Salat, skylle

Salat, skylle

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min