
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Vafler med pulled chicken
Vafler med pulled chicken
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Da da da daaaahh, må vi præsentere: Vafler med pulled chicken - din nye livret! Hvis du ikke har et vaffeljern, så lav små, tykke pandekager af vaffeldejen. Og du kan komme lige de grøntsager ovenpå, som du bedst kan li’. Opskriften giver 10 vafler.
Tip: Tag vaflerne med til frokost. Pak tingene separat, og saml vaflerne, når du skal spise.
Prøv din yndlingsdressing ovenpå de her vafler - du kan bare takke os senere!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vafler med pulled chicken
Pulled chicken:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
4 kyllingebryst-filéter
6 kyllingebryst-filéter
2 kyllingebryst-filéter
4 fed hvidløg
3 fed hvidløg
2 fed hvidløg
6 spsk. ketchup
9 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
4 spsk. soja
6 spsk. soja
2 spsk. soja
2 tsk. brun farin
3 tsk. brun farin
1 tsk. brun farin
Vafler:
4 æg
6 æg
2 æg
6 dl. mælk
9 dl. mælk
3 dl. mælk
4 spsk. olie
6 spsk. olie
1 spsk. olie
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 tsk. bagepulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Olie til stegning
6 spsk. olie
1 spsk. olie
Tilbehør:
½ salathoved
¾ salathoved
¼ salathoved
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado

Olie

Kyllingebryst

Hvidløg

Tomatketchup

Karry

Soja

Brun farin

Æg

Mælk

Grahamsmel

Hvedemel

Bagepulver

Salt

Grønt salathoved

Peberfrugt

Avocado
Køkkenredskaber til vafler med pulled chicken
1 spiseske
2 teskeer
1 decilit1 decilitermålermål
1 decilitermål
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
Stanniol
1 vaffeljern
1 kop
1 stor skål
1 piskeris
1 stor skarp kniv
2 gafler

Spiseske

Teske

Decilitermål

Ovnfast fad

Skærebræt

Lille skarp kniv

Lille skål

Stanniol

Vaffeljern

Kop

Stor skål

Piskeris

Stor skarp kniv

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pulled chicken:
3.
Smør et ovnfast fad med olie. Læg kyllingebrysterne ned i fadet.
4.
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Se videoen.
5.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
6.
Kom ketchup, karry, soja, hvidløg og brun farin i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingebrysterne i fadet.
Kom ketchup, karry, soja, hvidløg og brun farin i skålen, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingebrysterne i fadet.
7.
Mens kyllingebrysterne er i ovnen, kan du lave vaflerne: Tænd vaffeljernet.
8.
Læg et stykke stanniol hen over fadet, og sæt det ind i ovnen. Steg kyllingebrysterne i cirka ½ time. Stik i dem med en kødnål for at se, om de er gennemstegte, inden du tager dem ud.
Vafler:
9.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Hæld mælk og olie i skålen. Se videoen.
10.
Kom grahamsmel, mel, bagepulver og salt i skålen, og rør dejen sammen.
11.
Smør vaffeljernet med lidt olie, og kom cirka 1 deciliter af dejen på. Luk vaffeljernet, og lad vaflen bage et par minutter.
12.
Løft låget, og tjek vaflen. Den skal være gylden, og selv løsne fra vaffeljernet, før den er helt færdig. Bag alle vaflerne.
Pulled chicken fortsat:
13.
Riv de stegte kyllingebryster i mindre stykker med to gafler, når de er færdige. Lad dem trække i barbecue-sovsen i fadet, indtil du skal bruge dem.
Tilbehør:
14.
Skyl salaten. Skær salaten i mindre stykker. Se videoen.
15.
Skyl peberfrugten. Skær peberfrugten over, og fjern kernerne. Skær den i små stykker. Se videoen.
16.
Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.
Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.
Halvér avocadoen, og fjern stenen. Tag kødet ud af avocadoen med en teske. Skær det i skiver. Se videoen.
Server:
17.
Servér vaflerne med pulled kylling, salat, peberfrugt og avocado eller dine yndlings-grøntsager til. Haps!
Servér vaflerne med pulled kylling, salat, peberfrugt og avocado eller vælg dine yndlings-grøntsager til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3617 kJ / 865 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 4,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer