
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Sprøde snacks med laks
Sprøde snacks med laks
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tag en hjemmelavet lakse-snack med i madpakken, og se sidemanden blive misundelig. Smør brødet med ærtecreme, læg et stykke laks på, og såååå haps!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sprøde snacks med laks
Ingredienser
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflute
½ fuldkornsflute
1-2 spsk. olie
1 ½-3 spsk. olie
½-1 spsk. olie
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
½ dl. frisk mynte
¾ dl. frisk mynte
¼ dl. frisk mynte
1 dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
½ dl. madlavningsfløde
125 g. frosne ærter, optøede
190 g. frosne ærter, optøede
65 g. frosne ærter, optøede
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
50 g. røget laks i skiver
75 g. røget laks i skiver
25 g. røget laks i skiver

Fuldkornsbrød

Olie

Vand

Mynte

Madlavningsfløde

Ærter

Citron

Salt

Peber

Laks (røget)
Køkkenredskaber til sprøde snacks med laks
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 brødkniv
1 bagepensel
1 mellemstor skål
1 rent viskestykke
1 blender eller foodprocessor
1 lille skål
1 citruspresser

Decilitermål

Spiseske

Teske

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Brødkniv

Bagepensel

Mellem skål

Viskestykke

Blender

Lille skål

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skær flutet i tynde skiver.
Skær 1 ½ flute i tynde skiver.
Skær ½ flute i tynde skiver.
5.
Læg brødskiverne på bagepladen. Pensl hver skive med lidt olie.
6.
Bag brødskiverne sprøde i ovnen i cirka 5 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af.
7.
Hæld vand i en skål. Skyl mynten i vandet. Dup mynten tør med et rent viskestykke.
8.
Tag en blender frem. Kom mynte, madlavningsfløde og optøede ærter op i blenderen. Blend grundigt, til det er en cremet mos. Hæld det hele op i en lille skål.
9.
Tag en citronpresser. Pres saften fra citronen. Se videoen.
10.
Hæld citronsaft ned i skålen til ærtecremen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.
11.
Skal du have det hele med i madpakken, er det en god ide at pakke det hele hver for sig. Altså brød i madkassen, ærtecreme i en lille bøtte med låg og laks i en anden lille bøtte med låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1298 kJ / 310 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 3,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer