![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Sprøde snacks med laks
Sprøde snacks med laks
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/ktllynjc/sproed_snack_med_roeget_laks_og_aertecreme-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Tag en hjemmelavet lakse-snack med i madpakken, og se sidemanden blive misundelig. Smør brødet med ærtecreme, læg et stykke laks på, og såååå haps!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sprøde snacks med laks
Brød:
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflute
½ fuldkornsflute
1-2 spsk. olie
1 ½-3 spsk. olie
½-1 spsk. olie
Ærtecreme:
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
½ dl. frisk mynte
¾ dl. frisk mynte
¼ dl. frisk mynte
1 dl. madlavningsfløde
1 ½ dl. madlavningsfløde
½ dl. madlavningsfløde
125 g. frosne ærter, optøede
190 g. frosne ærter, optøede
65 g. frosne ærter, optøede
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
50 g. røget laks i skiver
75 g. røget laks i skiver
25 g. røget laks i skiver
![](/media/qe3n5kww/fuldkornsbroed-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fuldkornsbrød
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/etnhxy1p/mynthe.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mynte
![](/media/xdxfqsxl/madlavnings_floede-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Madlavningsfløde
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/cxlifftr/rcget_laks-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laks (røget)
Køkkenredskaber til sprøde snacks med laks
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 brødkniv
1 bagepensel
1 mellemstor skål
1 rent viskestykke
1 blender eller foodprocessor
1 lille skål
1 citruspresser
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/k5xpo54x/brødkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brødkniv
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sprøde brødskiver:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skær flutet i tynde skiver.
Skær 1 ½ flute i tynde skiver.
Skær ½ flute i tynde skiver.
5.
Læg brødskiverne på bagepladen. Pensl hver skive med lidt olie.
6.
Bag brødskiverne sprøde i ovnen i cirka 5 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Ærtecreme:
7.
Hæld vand i en skål. Skyl mynten i vandet. Dup mynten tør med et rent viskestykke.
8.
Tag en blender frem. Kom mynte, madlavningsfløde og optøede ærter op i blenderen. Blend grundigt, til det er en cremet mos. Hæld det hele op i en lille skål.
9.
Tag en citronpresser. Pres saften fra citronen. Se videoen.
10.
Hæld citronsaft ned i skålen til ærtecremen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Servering:
11.
Skal du have det hele med i madpakken, er det en god ide at pakke det hele hver for sig. Altså brød i madkassen, ærtecreme i en lille bøtte med låg og laks i en anden lille bøtte med låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1298 kJ / 310 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 3,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer