1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Sprøde snacks med laks

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Skær flutet i tynde skiver.
Skær 1 ½ flute i tynde skiver.
Skær ½ flute i tynde skiver.

5.

Læg brødskiverne på bagepladen. Pensl hver skive med lidt olie.

6.

Bag brødskiverne sprøde i ovnen i cirka 5 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af.

7.

Hæld vand i en skål. Skyl mynten i vandet. Dup mynten tør med et rent viskestykke.

8.

Tag en blender frem. Kom mynte, madlavningsfløde og optøede ærter op i blenderen. Blend grundigt, til det er en cremet mos. Hæld det hele op i en lille skål.

9.

Tag en citronpresser. Pres saften fra citronen. Se videoen.

10.

Hæld citronsaft ned i skålen til ærtecremen, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.

11.

Skal du have det hele med i madpakken, er det en god ide at pakke det hele hver for sig. Altså brød i madkassen, ærtecreme i en lille bøtte med låg og laks i en anden lille bøtte med låg.

Næringsindhold per portion

Energi: 1298 kJ / 310 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 30 %

Heraf mættet fedt: 3,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min