- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Spøgelser med trøfler
Spøgelser med trøfler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Skru op for uuuuuhyggen med disse spøgelser af trøffelmasse - en masse af hjemmelavede romkugler. Opskriften er med en bund af sprød mørdej. Trøffelmassen er lavet af færdige kager, eller du kan bage en chokoladekage i stedet. Trøffelspøgelserne er pyntet med hvid fondant. Spis dem, inden de spøger!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spøgelser med trøfler
Mørdej:
80 g. mel
120 g. mel
40 g. mel
30 g. flormelis
45 g. flormelis
15 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
¾ tsk. vaniljesukker
¼ tsk. vaniljesukker
¼ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
1 knivspids bagepulver
1 knsp. salt
2 knsp. salt
½ knsp. salt
50 g. koldt smør
75 g. koldt smør
25 g. koldt smør
1-2 spsk. koldt vand
2 spsk. koldt vand
1 spsk. koldt vand
Trøfler:
600 g kagerester (roulade, chokoladekage og mazarin)
900 g kagerester (roulade, chokoladekage og mazarin)
300 g kagerester (roulade, chokoladekage og mazarin)
2-3 spsk. hindbær- eller abrikosmarmelade
3-4 spsk. hindbær- eller abrikosmarmelade
1-2 spsk. hindbær- eller abrikosmarmelade
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. kakaopulver
1 spsk. kakaopulver
Evt. 1 spsk. rom-essens
Evt. 1½ spsk. rom-essens
½ spsk. rom-essens
Evt. 1 spsk. mandel aroma
Evt. 1½ spsk. mandel aroma
Evt. ½ spsk. mandel aroma
Fondant:
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. majsstivelse
1 spsk. majsstivelse
150 g. hvid fondant
225 g. hvid fondant
75 g. hvid fondant
Pynt:
25 g. mørk chokolade til øjnene
35 g. mørk chokolade til øjnene
15 g. mørk chokolade til øjnene
Hvedemel
Flormelis
Vaniljesukker
Bagepulver
Smør
Vand
Kagerester
Abrikosmarmelade
Kakaopulver
Romessens
Mandelaroma (mandelessens)
Majsstivelse
Fondant
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til spøgelser med trøfler
1 køkkenvægt
1 teske
2 røreskåle
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
1 kniv
1 elpisker med dejkroge
1 kagerulle
1 rund udstikker eller glas 6 cm i diameter
1 stykke bagepapir
1 bageplade
1 middagstallerken
1 rund udstikker eller skål 10 cm i diameter
1 sprøjtepose
1 saks
Køkkenvægt
Teske
Røreskål
Urtekniv
Spiseske
Decilitermål
Kniv bestik
Elpisker
Kagerulle
Runde udstiksforme
Bagepapir
Bageplade
Middagstallerken
Runde udstiksforme
Sprøjtepose
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mørdej:
3.
Bland mel, flormelis vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
4.
Skær smør ud i små stykker, og smuldr det ned i melblandingen. Se videoen.
5.
Tilsæt vand og ælt det sammen til en glat dej. Den må ikke æltes for meget.
6.
Sæt dejen på køl i en halv time.
Trøffelmasse:
7.
Smuldr kagerester ned i en skål.
8.
Tilsæt marmelade, kakaopulver, romessens og mandelessens, og ælt det sammen til en ensartet klump med hænderne eller en elpisker.
9.
Sæt trøffelmassen i køleskabet, mens du fortsætter med mørdejen.
Mørdej, fortsat:
10.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
11.
Strø en lille smule mel ud på et bord.
12.
Rul mørdejen ud, indtil den har en tykkelse på ½ centimeter.
13.
Udstik 10 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.
Udstik 15 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.
Udstik 5 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.
14.
Bag bundene i 7 minutter, til de er en lille smule gyldne.
15.
Tag dem ud af ovnen, når de er færdige, og sæt dem til afkøling på en bagerist. Lad dem afkøle helt, inden du samler kagen.
Trøffelmasse, fortsat:
16.
Rul 10 små kugler af trøffelmassen med hænderne, og stil dem på en flad tallerken.
Fondant:
17.
Strø lidt majsmel ud på køkkenbordet.
18.
Rul fondanten ud ovenpå majsmelet med en kagerulle, til den er meget tynd.
19.
Stik fondanten ud i 10 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.
Stik fondanten ud i 15 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.
Stik fondanten ud i 5 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.
Saml spøgelser:
20.
Sæt en trøffelkugle på hver mørdejsbund.
21.
Beklæd trøffelkuglen med den hvide fondant, og fold siderne nedenom kuglen.
22.
Smelt mørk chokolade i en skål i mikroovnen eller over et vandbad. Se videoen.
23.
Klip en sprøjtepose midt over, så den bliver halv størrelse, og hæld chokoladen i.
24.
Klip et lillebitte hul i enden af posen.
25.
Sæt små øjne på spøgelserne med mørk chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2238 kJ / 535 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 14 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer