Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bund:

3.

Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Skær smørret i tern, og kom det op i en skål.

6.

Tilsæt sukkeret, og pisk massen lys og luftig.

7.

Slå et æg ud i en kop. Tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Pisk igen i 15 sekunder. Gør det samme med resten af æggene. Se videoen.

8.

Bland, mel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Si det i dejen, og pisk igen. Se videoen.

9.

Hæld mælken i, og pisk dejen ensartet.

10.

Hak chokoladen groft, og rør den i dejen med en dejskraber. Se videoen.

11.

Kom bagepapir i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter, og fordel dejen i formen.

12.

Bag kagen i cirka 20-25 minutter.

13.

Lad kagen køle helt af, før du kommer flødebolleskum på.

Flødebolleskum:

14.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde.

15.

Sæt et termometer i gryden, og kog langsomt massen op. Rør i sukkerblandingen med et piskeris hele tiden, til den når op på 117 grader. Tag den derefter af varmen.

16.

Hæld æggehviderne op i en skål, og pisk dem stive. Se videoen.

17.

Bliv ved med at piske i æggehviderne, mens du tilsætter sukkerblandingen i en tynd stråle.

18.

Bliv ved med at piske i 10 minutter mere, når hele sukkerblandingen er tilsat.

19.

Tilsæt til sidst vaniljesukkeret, og sørg for at få det pisket godt ind i flødebolleskummet.

Samling af kagen:

20.

Fordel flødebolleskummet på den afkølede chokoladekage.

21.

Hak chokoladen groft, og kom den op i en skål. Se videoen.

22.

Tilsæt kokosolie, og smelt blandingen. Det kan man gøre i en mikrobølgeovn eller over vandbad. Se videoen.

23.

Fordel den smeltede chokolade på toppen af flødebolleskummet, og lad det stå, til chokoladen er stivnet.

Næringsindhold per portion

Energi: 26100 kJ / 6238 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 180 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min