Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Tærtedej: Kom hvedemel og sukker i en stor skål.

5.

Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen. Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.

6.

Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen. Se videoen.

7.

Saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den. Del dejen i tre stykker. Pak det ene stykke ind i husholdningsfilm, læg det i køleskabet. Det er til låget på tærten.

8.

Læg en ren, hårdt opvredet karklud på bordet. Læg et stykke bagepapir ovenpå.

9.

Saml de to klumper dej til én klump. Læg dejen ovenpå bagepapiret. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.

10.

Rul dejen tyndt ud, så den er lidt større end din tærteform. Dejen skal kunne dække bunden og kanterne på tærten.

11.

Læg dejen på en bageplade. Lad bagepapiret sidde på dejen. Stil den i køleskabet i cirka 10 minutter.

12.

Tag den anden klump dej ud af køleskabet, og rul den ud på samme måde. Den skal være samme størrelse som tærteformen. Den er til låget.

13.

Tag den første dej-plade ud af køleskabet. Læg tærte-låget på bagepladen, og stil den i køleskabet.

14.

Træk det ene stykke bagepapir af dejen. Læg dejen (med den side uden bagepapir) ned i en tærteform på cirka 25 centimeter. Træk det andet stykke bagepapir af. Tryk dejen godt ud i formen. Skær ekstra dej væk fra kanten med en skarp kniv.

15.

Prik bunden med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen i cirka 10 minutter.

16.

Æblefyld og låg: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom æble-ternene, sukker, hvedemel og kanel i en mellemstor skål. Rør det sammen.

17.

Fordel æble-fyldet i den forbagte tærtebund.

18.

Tag dejen til tærte-låget ud af køleskabet. Træk det ene stykke bagepapir af. Læg den med dej-siden ovenpå mod tærten. Træk det andet stykke bagepapir af.

19.

Luk kanten med fingrene, og fjern den ekstra dej med en kniv. Skær 4 snit midt i dejen som en stjerne.

20.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tærten med æg. Pynt med perlesukker eller rørsukker.

21.

Stil tærten på en rist i bunden af ovnen. Bag den i 20-25 minutter, til den er let gylden.

22.

Server tærten med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1213 kJ / 290 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 8,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min