
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Pandekager og vafler>
- Rødbedevafler
Rødbede-vafler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

De ultimative tøse-farvede vafler, som gør aftensmaden bare lidt sjovere. Opskriften er nemlig en mad-vaffel-opskrift. Kom fx kødsovs, tunsalat eller pulled pork på toppen sammen med dine yndlings-grøntsager. Lækre og ret sunde vafler. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedevafler
Ingredienser
50 g. rødbede
4 dl. mælk
2 æg
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
2 spsk. smagsneutral olie
1 ½ dl. grahamsmel
3 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Smagsneutral olie til pensling

Rødbede

Mælk

Æg

Sukker

Salt

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Bagepulver
Køkkenredskaber til rødbedevafler
1 vaffeljern
1 søjleblender eller food processor
1 stor skål
1 lille skål
1 bagepensel
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 kop

Vaffeljern

Søjleblender

Stor røreskål

Lille røreskål

Bagepensel

Decilitermål

Teske

Spiseske

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl og riv rødbeden på den grove side af rivejernet. Kom den revne rødbede i en blender. Se videoen.
4.
Kom mælk i blenderen og blend rødbeden og mælken sammen til en ensartet masse.
5.
Slå et æg ud i en kop, kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Se videoen.
6.
Kom sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op blenderen og blend det hele sammen, indtil der ikke er flere klumper.
7.
Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom så cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.
8.
Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.
9.
Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.
10.
Server vaflerne lune.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1607 kJ / 386 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer