1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Grove grøntsager>
  5. Kål>
  6. Salat med blomkåls-couscous

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blomkåls-couscous:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.

5.

Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.

6.

Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.

7.

Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.

8.

Hæld olie og salt over blomkålen.

9.

Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.

10.

Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.

Syltede løg:

11.

Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.

Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.

12.

Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.

13.

Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.

14.

Lad de syltede løg trække i 15 minutter.

Salat:

15.

Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

16.

Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.

17.

Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.

Skræl guleroden med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.

18.

Skær acocadoen over, og fjern stenen. Se videoen.

19.

Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.

20.

Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 819 kJ / 196 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 62 %

Heraf mættet fedt: 1,7 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min