1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Grove grøntsager>
  5. Kål>
  6. Spidskålssalat med æble og feta

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat:

3.

Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Kom dem i en stor skål. Se videoen.

4.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.

5.

Skær avocadoen over, og fjern stenen. Tag kødet ud af skrællen med en ske, og skær det i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.

6.

Hæld vandet fra feta-osten, og skær feta-osten i små tern. Kom dem op i skålen.

Dressing:

7.

Bland olie, sennep, eddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Hæld det over salaten, og vend forsigtigt salaten rundt. Se videoen.

Ristede solsikkekerner:

8.

Varm en lille stegepande op til middelvarme. Rist solsikkekernerne på den tørre stegepande, til de er gyldne. Drys dem over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 1276 kJ / 305 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 18 %

Fedt: 67 %

Heraf mættet fedt: 5,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min