![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Spidskålssalat med æble og feta
Spidskålssalat med æble og feta
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Spidskål i strimler](/remote.axd/tv.samvirke.dk/27288174/28305170/a136344f42d66a242aa00b0e615963b9/1920x/thumbnail-7.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Spidskål er smager godt i salat. Særligt sammen med nogle gode makkere med sød smag, knas eller salt. Du får det hele i GoCooks opskrift her på spidskålssalat, så du kan spise kål og give et puf til smagsløgene samtidigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med æble og feta
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
200 g. spidskål
2 æbler
3 æbler
1 æble
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
150 g. feta
225 g. feta
75 g. feta
20 g. solsikkekerner
30 g. solsikkekerner
10 g. solsikkekerner
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. sennep
1 ½ tsk. sennep
½ tsk. sennep
1 tsk. eddike (æblecider eller hvid balsamico)
½ tsk. eddike (æblecider eller hvid balsamico)
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivpsids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/mw1boda3/avokado.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Avocado
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
![](/media/q45haaxr/fdb_-solsikkekerner.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Solsikkekerner
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/qbjg2hhb/sennep-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sennep
![](/media/i5ypjmv3/aeblecider_eddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblecidereddike
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til spidskålssalat med æble og feta
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille skål
1 lille stegepande
1 paletkniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Kom dem i en stor skål. Se videoen.
4.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
5.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Tag kødet ud af skrællen med en ske, og skær det i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
6.
Hæld vandet fra feta-osten, og skær feta-osten i små tern. Kom dem op i skålen.
Dressing:
7.
Bland olie, sennep, eddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Hæld det over salaten, og vend forsigtigt salaten rundt. Se videoen.
Ristede solsikkekerner:
8.
Varm en lille stegepande op til middelvarme. Rist solsikkekernerne på den tørre stegepande, til de er gyldne. Drys dem over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1276 kJ / 305 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 18 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer