
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kål>
- Spidskålssalat med æble og feta
Spidskålssalat med æble og feta
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Spidskål er smager godt i salat. Særligt sammen med nogle gode makkere med sød smag, knas eller salt. Du får det hele i GoCooks opskrift her på spidskålssalat, så du kan spise kål og give et puf til smagsløgene samtidigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat med æble og feta
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
200 g. spidskål
2 æbler
3 æbler
1 æble
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
150 g. feta
225 g. feta
75 g. feta
20 g. solsikkekerner
30 g. solsikkekerner
10 g. solsikkekerner
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. sennep
1 ½ tsk. sennep
½ tsk. sennep
1 tsk. eddike (æblecider eller hvid balsamico)
½ tsk. eddike (æblecider eller hvid balsamico)
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivpsids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Spidskål

Æble

Avocado

Fetaost

Solsikkekerner

Olie

Sennep

Æblecidereddike

Honning

Salt

Peber
Køkkenredskaber til spidskålssalat med æble og feta
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille skål
1 lille stegepande
1 paletkniv

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor skål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Lille skål

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Kom dem i en stor skål. Se videoen.
4.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
5.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Tag kødet ud af skrællen med en ske, og skær det i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
6.
Hæld vandet fra feta-osten, og skær feta-osten i små tern. Kom dem op i skålen.
7.
Bland olie, sennep, eddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Hæld det over salaten, og vend forsigtigt salaten rundt. Se videoen.
8.
Varm en lille stegepande op til middelvarme. Rist solsikkekernerne på den tørre stegepande, til de er gyldne. Drys dem over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1276 kJ / 305 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 18 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer