- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Spicy limabønne-spread
Spicy limabønne-spread
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Okay, den er crazy den her. Vi ved det godt! Men men men. Det smager simpelthen bare så p…. godt! Du bliver nødt til lige at give det en chance, selvom det sikkert er helt nyt for dig! Spread er super godt som fyld i sandwiches, madpandekager eller på rugbrød. Du kan også bruge det som dip til chips eller grøntsags-stave.
Spicy limabønne-spread giver cirka 0,66 kg CO2/kg pr. portion.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy limabønne-spread
Spicy limabønne-spread:
230 g. lima-bønner (1 brik/dåse)
1 gulerod
2 fed hvidløg
1 citron
1 spsk. sesam-frø
½-1 tsk. chili
2 spsk. feta
3 spsk. olie
2 spsk. vand
2 knivspids salt
2 knivspids peber
1 dl. persille
Limabønner (butter beans)
Gulerod
Hvidløg
Citron
Sesamfrø
Chili
Fetaost
Olie - smagsneutral
Vand
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber til spicy limabønne-spread
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 lille gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 saks
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 plastikhandske eller en plastikpose
1 blender
1 lille skål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Kartoffelskræller
Lille gryde
Stegepande
Paletkniv
Saks
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Plastikpose
Søjleblender
Lille røreskål
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kog gulerod:
4.
Skræl og skyl guleroden. Skær den i mindre stykker. Kom gulerødder og 6 deciliter vand i en lille gryde. Læg låg på og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad gulerods-stykkerne koge 20-25 minutter. De skal være helt møre. Hæld vand og gulerødder i et dørslag, og lad dem dryppe af. Se videoen.
Steg sesam-frø:
5.
Bønne-spread:
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
Hak persillen fint. Rør den i spreaden.
Smag til med salt, peber, citronsaft og chili. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 326 kJ / 78 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer