Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge rødbede:

3.

Skrub rødbeden ren med en grøntsagsbørste.

Skrub rødbederne ren med en grøntsagsbørste.

4.

Kom rødbeden ned i en gryde med vand. Kog den i cirka 40 minutter, til den er mør.

Kom rødbederne ned i en gryde med vand. Kog dem i cirka 40 minutter, til den er mør.

5.

Hæld det kogende vand fra, og hæld koldt vand over rødbeden, så den kan køle af.

Rødbedehummus:

6.

Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.

7.

Pil hvidløgene.

Pil hvidløget.

8.

Pres saften fra den halve citron i en citruspresser.

9.

Skær enderne af rødbeden, og smut skindet af den. Skær den i mindre stykker.

Skær enderne af rødbederne, og smut skindet af dem. Skær den i mindre stykker.

10.

Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, rødbedestykker, olie, tahin, salt og peber i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
Du kan eventuelt bruge en stavblender og en skål.

11.

Hvis du vil have din rødbedehummus lidt tyndere, kan du komme 1-2 spiseskefulde olie eller vand i og blende lidt mere.

12.

Smag din rødbedehumus til med salt, olie og eventuelt ekstra citronsaft.

Næringsindhold per portion

Energi: 1402 kJ / 335 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 17 %

Fedt: 71 %

Heraf mættet fedt: 0,52 g.

Kostfibre: 3 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min