Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Brun sovs:

3.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.

4.

Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Se videoen.

5.

Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

6.

Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

7.

Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

8.

Smuldr en bouillonterning i gryden. Se videoen.
Smuldr halvanden bouillonterning i gryden. Se videoen.
Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Se videoen.

9.

Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Se videoen.

10.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 498 kJ / 117 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Fingervarmt

Fingervarmt

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, tilsæt boullion

Brun sovs, tilsæt boullion

Brun sovs, kulør

Brun sovs, kulør

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min