
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Sprødt rugbrød med dip
Sprødt rugbrød med dip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Leder du efter en lækker eftermiddags-snack til madpakken? Og vil du udfordre dig selv? Så prøv ristede rugbrøds-stænger med en hjemmelavet rygeoste-dip.
Tip: Sørg for, at rugbrøds-stængerne er kølet helt af, før du pakker dem ned i madkassen. Så bliver de ikke bløde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sprødt rugbrød med dip
Ingredienser
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
4 spsk. rygeost
6 spsk. rygeost
2 spsk. rygeost
6 spsk. cremefraiche
9 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 bundt purløg
1 ½ bundt purløg
½ bundt purløg

Rugbrød

Olie

Salt

Rygeost

Creme fraiche

Purløg
Køkkenredskaber til sprødt rugbrød med dip
1 spiseske
1 skærebræt
1 brødkniv
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel
2 små skåle
1 rent viskestykke
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 lille glasskål
1 lille glasskål

Spiseske

Skærebræt

Brødkniv

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel

Lille skål

Viskestykke

Lille skarp kniv

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skær rugbrødet i 2 centimeter tykke stænger. Læg dem på bagepladen.
5.
Pensl rugbrødstængerne med olie, og drys dem med salt.
6.
Bag rugbrødstængerne i cirka 5-7 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud, og lad dem køle af.
7.
Kom rygeost og cremefraiche i en skål, og rør det sammen.
8.
Kom vand i en skål. Skyl purløget i vandet. Dup det tørt med et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
9.
Hvis du skal det med på madpakke, så kom dippen i en lille bøtte med låg, og drys med purløg. Kom de afkølede rugbrødsstave i en anden bøtte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 941 kJ / 225 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer