1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pasta, ris og nudler>
  5. Øvrig pasta>
  6. Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Start med at pille, og hakke løgene. Se videoen.

Start med at pille, og hakke løgene.

Se videoen.

4.

Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Se videoen.

Skyl squash, og gulerod. Skæl guleroden, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Åbn dåserne/brikkerne med tomat.
Åbn dåsen/brikken med tomat.

6.

Kan udelades: Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Se videoen.

Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Se videoen.

7.

Hæld olie i en gryde, og varm op.

8.

Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Tilsæt de revne grøntsager og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

10.

Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

11.

Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.

Kødboller:

12.

Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.

Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.

Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.

13.

Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.

Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.

14.

Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.

15.

Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

16.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen. Se videoen.

17.

Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Se videoen.
Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 ½ spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Se videoen.
Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 1 ½ spiseske. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Se videoen.

18.

Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.

Spaghetti og tilbehør:

19.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

20.

Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

21.

Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.

22.

Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

23.

Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Riv parmesanosten på et rivejern.

24.

Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.

25.

Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

26.

Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3266 kJ / 781 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Løg, svitse

Løg, svitse

Kødboller

Kødboller

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min