- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med kødboller og tomatsovs
Spaghetti med kødboller og tomatsovs
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Oplev smagen af Italien med vores opskrift på Spaghetti med kødboller i tomatsovs. Opskriften er med hjemmelavet tomatsovs med ekstra grøntsager, kogte kødboller el traditione italiano og med spaghetti al dente. Mama Mia for den italienske smag!
Server retten med gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk - eller hvad du ellers har lyst til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med kødboller og tomatsovs
Tomatsovs:
3-4 løg
4-5 løg
2 løg
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 squash
1 ½ squash
½ squash
Evt. ½ rød chili
Evt. 1-2 små røde chilier
Evt. ¼ rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
1 tsk. tørret oregano eller timian
2 tsk. tørret oregano eller timian
½ tsk. tørret oregano eller timian
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Evt. 1-2 tsk. æble- eller vineddike
Evt. 2-3 tsk. æble- eller vineddike
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl. hvedemel eller havregryn
½ dl. hvedemel eller havregryn
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Ca. 2 dl. mælk
Ca. 2 ½ dl. mælk
Ca. 1 dl. mælk
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
Evt. 1 dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret
Evt. 1 ½ dl. frisk persille eller 4 ½ spsk. tørret
Evt. ½ dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret
Spaghetti:
3 l. vand
4 l. vand
400-500 g. tørret spaghetti
500-600 g. tørret spaghetti
200-250 g. tørret spaghetti
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Drys:
½ dl. frisk basilikum
1 ½ dl. frisk basilikum
¼ dl. frisk basilikum
Evt. revet parmesanost
Tilbehør:
Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat
Løg
Hakkede tomater
Gulerod
Squash
Chili
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Oregano (tørret)
Sukker
Vineddike
Hakket oksekød
Æg
Havregryn
Mælk
Hvidløg
Persille
Vand
Spaghetti
Basilikum
Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med kødboller og tomatsovs
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 dåseåbner
1 stor gryde
1 røreske
1 mellemstor skål
1 kop
1 hvidløgspresser
1 mellemstor gryde med låg
1 hulske
1 stavblender
1 si/dørslag
2 rene viskestykker
1 saks
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Decilitermål
Skærebræt
Urtekniv
Rivejern
Dåseåbner
Stor gryde
Røreske
Mellem røreskål
Kop
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Hulske
Stavblender
Si
Viskestykke
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Start med at pille, og hakke løgene. Se videoen.
Start med at pille, og hakke løgene.
Se videoen.
4.
Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Se videoen.
Skyl squash, og gulerod. Skæl guleroden, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
6.
Kan udelades: Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Se videoen.
Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Se videoen.
7.
8.
Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
9.
10.
11.
Kødboller:
12.
Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.
Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.
Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.
13.
Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Vask hænder. Se videoen.
14.
Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.
15.
16.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen. Se videoen.
17.
18.
Spaghetti og tilbehør:
19.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
20.
21.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.
22.
Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
23.
24.
Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.
25.
26.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3266 kJ / 781 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer