- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Virale madtrends>
- One pot pasta med chorizo
One pot pasta med chorizo og spinat
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Få gourmet på en nem måde! Prøv GoCooks opskrift på One Pot Pasta med Chorizo, squash og spinat. Spar tid og opvask ved at tilberede alt i én gryde eller pande. Smagfuld chorizo, cremet sauce og al dente pasta. Det får dine smagsløg til at danse!
Tip: Du kan både bruge chorizo-pølse, eller chorizo som pålægsskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one pot pasta med chorizo
Forkogning af pasta:
200 g pasta (fuldkorn)
300 g pasta (fuldkorn)
100 g pasta (fuldkorn)
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
2 liter vand
3 liter vand
1 liter vand
One pot chorizo:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ løg
1 løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
100 g chorizo
150 g chorizo
50 g chorizo
3 gulerødder (ca. 200 g)
5 gulerødder (ca. 300 g)
2 små gulerødder (ca. 100 g)
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 ½ dl vand
2 ½ dl vand
1 dl vand
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 dl frisk spinat
3 dl frisk spinat
1 dl frisk spinat
50 g flødeost naturel
75 g flødeost naturel
25 g flødeost naturel
¼ tsk. chiliflager eller cayennepeber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
3 spsk. revet parmesan
5 spsk. revet parmesan
2 spsk. revet parmesan
Evt. 5 stilke frisk persille
Evt. 10 stilke frisk persille
Evt. 3 stilke frisk persille
Pasta (fuldkorn)
Salt
Vand
Olie - smagsneutral
Løg
Hvidløg
Chorizo
Gulerod
Squash
Grøntsagsbouillon
Hakkede tomater
Spinat
Flødeost naturel
Chili (flager)
Peber
Parmesanost
Persille
Køkkenredskaber til one pot pasta med chorizo
1 sauterpande med låg eller stor pande med låg
1 mellem gryde
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
1 rivejern
1 dørslag
Sauterpande
Mellem gryde
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Urtekniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Røreske
Rivejern
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forkoge pasta:
3.
Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme. Se videoen.
4.
Kog pastaen i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken.
5.
Mærk med en gaffel om pastaen er færdig. Den skal være al dente. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Hæld pastaen tilbage i gryden, så den kan holde sig varm.
One pot chorizo:
6.
Pil løget, og hak det i små stykker. Se videoen.
7.
Pil hvidløget, og pres det i en hvidløgspresser - eller hak det med en kniv. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak feddene i små stykker. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak feddet i små stykker. Se videoen.
8.
Vask eller skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Se videoen.
9.
Vask squashen, og riv den på et rivejern. Se videoen.
Vask squashene, og riv dem på et rivejern. Se videoen.
10.
Tag det skiveskårne chorizo ud af pakken, eller fjern skindet omkring en chorizo-pølse, og skær den i tynde skiver.
11.
Kom olie i en stor sauterpande eller en stor gryde, og tænd på middelhøj varme.
12.
Kom løg, hvidløg i sauterpanden eller gryden, og lad det stege, indtil løgene er blanke og bløde. Rør i det undervejs. Se videoen.
13.
Steg chorizoen i 1-2 minutter, til den får lidt stegefarve.
14.
Tilsæt de revne gulerødder, og den revne squash i sauterpanden eller gryden. Svits grøntsagerne i 5-7 minutter. Se videoen.
15.
Smuldr bouillonterning i sauterpanden eller gryden. Tilsæt vand og de hakkede tomater. Lad det koge i 5-7 minutter.
16.
Kom flødeost i. Rør det sammen.
17.
Tilsæt spinat. Tjek, om spinaten er skyllet. Ellers gør det først.
18.
Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt chili.
Anrette:
19.
Tilsæt den forkogte og afdryppede pasta. Rør retten sammen.
20.
Anret din one pot pasta med chorizo. Pynt med lidt skyllet og hakket persille, og revet parmesan.Voila - så er der mad! Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1882 kJ / 448 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 7 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer