
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Spaghetti med linsesovs
Spaghetti med linsesovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med linsesovs
Linsesovs:
2 løg
3 løg
1 løg
3 fed hvidløg
5 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
2 stængler bladselleri
3 stængler bladselleri
1 stængler bladselleri
1 chili
1 ½ chili
½ chili
200 g. røde linser
300 g. røde linser
100 g. røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
2 grøntsags-bouillon-terninger
3 grøntsags-bouillon-terninger
1 grøntsags-bouillon-terninger
1 tsk. oregano
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
1 ½ tsk. salt
2 tsk. salt
1 tsk. salt
400 g. fuldkorns-spaghetti
600 g. fuldkorns-spaghetti
200 g. fuldkorns-spaghetti
2 spsk. revet parmesan
3 spsk. revet parmesan
1 spsk. revet parmesan

Løg

Hvidløg

Gulerod

Bladselleri

Chili

Linser (røde)

Olie

Hakkede tomater

Tomatpuré

Vand

Grøntsagsbouillon

Oregano (frisk)

Salt

Peber

Pasta (fuldkorn)

Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med linsesovs
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 foodprocessor
1 dørslag
2 store gryder med låg
1 grydeske
1 rivejern

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Kartoffelskræller

Røremaskine/foodprocessor

Dørslag

Stor gryde

Grydeske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
4.
Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
5.
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Se videoen.
6.
Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
7.
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
8.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
9.
Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
10.
Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
11.
Smag til med salt og peber.
12.
Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
13.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
14.
Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2753 kJ / 658 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer