1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Spaghetti med linsesovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Linsesovs: Pil løg og hvidløg.

4.

Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.

5.

Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Se videoen.

6.

Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.

7.

Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

8.

Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.

9.

Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.

10.

Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

11.

Smag til med salt og peber.

12.

Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.

13.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.

14.

Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2753 kJ / 658 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Inspiration

Samlet tid: 155 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min