Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegt broccoli:

3.

Hæld 1 dl vand i en lille gryde, og læg låg på gryden. Bring vandet i kog.
Hæld ½ dl vand i en lille gryde og læg låg på. Bring vandet i kog.

4.

Tag gryden af varmen.

5.

Skyl broccolien, og skær den ud i små buketter.

6.

Put peanutbutter og kogt vand i en skål, og rør det sammen med en ske.
Kom peanutbutter og kogt vand i en skål, og rør det sammen med en ske.

7.

Hæld olivenolie på en stegepande med høj kant, og varm det op.
Kom olie på en stegepande med høj kant, og varm det op.

8.

Læg broccolibuketterne på stegepanden, og skru ned til middel varme.
Kom broccolibuketterne på stegepanden, og skru ned til middel varme.

9.

Svits broccolibuketterne i 2 minutter. Rør imens.

10.

Hæld peanutbutter-blandingen på stegepanden med broccolibuketterne.

11.

Steg videre i cirka 3 minutter, til alt vandet er fordampet. Rør imens.

12.

Skær citronen over i to halve, og pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen. Hæld det over broccolibuketterne. Se videoen.

13.

Smag til med salt.

14.

Tag stegepanden af varmen, og sluk for kogepladen.

Paneret fisk:

15.

Hæld rugmel i en dyb tallerken.

Kom rugmel i en dyb tallerken.

16.

Vend torskefileterne i rugmelet. De skal være dækket af rugmel på begge sider. Tryk det godt fast.

Stege fisk:

17.

Smelt smørret på en stor stegepande.

18.

Kom torskefileterne på stegepanden, og steg dem på den ene side i cirka 2 minutter, til de er gyldne.

19.

Vend forsigtigt torskefileterne med en paletkniv, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side, til de er gyldne.

20.

Tag stegepanden af varmen, og sluk for kogepladen.

21.

Tag torskefileterne af stegepanden med en paletkniv, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Pasta:

22.

Kom vand og salt i en stor gryde, og læg låg på gryden. Bring vandet i kog.

23.

Kom pastaen i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter den kogetid, der står på posen.

24.

Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld vand og pasta ned i dørslaget. Lad pastaen dryppe af, og kom den tilbage i gryden. Få eventuelt hjælp af en voksen.

25.

Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem over i halve.

26.

Anret pastaen med friske tomater, broccoli vendt i peanutbutter og paneret torsk.

Næringsindhold per portion

Energi: 3337 kJ / 795 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min