- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Øvrig pasta >
- Spaghetti kødsovs med squash
Spaghetti kødsovs med gulerod og squash
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Nem

Spaghetti med kødsovs er den hurtige udgave af den klassiske italienske opskrift på spaghetti bolognese. Spaghetti kødsovs er en enkel opskrift med hakket oksekød, løg, tomater og krydderier. Vi har tilføjet squash og revet gulerod til retten, men du kan sagtens bruge din egne favoritter. Og med lidt revet parmesan på toppen, så får du ekstra smag!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti kødsovs med squash
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3-4 gulerødder
4 ½-6 gulerødder
1 ½-2 gulerødder
1 squash
1 ½ squash
½ squash
2-3 fed hvidløg
3-4 ½ fed hvidløg
1-1 ½ fed hvidløg
2 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
500 g. fuldkornsspaghetti
250 g. fuldkornsspaghetti
4-5 l. vand
2-2 ½ l. vand
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Pynt:
Ca. 1 dl. parmesanost til drys
Ca. ½ dl. parmesanost til drys
Lidt hakket basilikum

Løg

Gulerod

Squash

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Hakkede tomater

Tomatpuré

Oregano (tørret)

Salt

Peber

Spaghetti

Vand

Parmesanost

Basilikum
Køkkenredskaber til spaghetti kødsovs med squash
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
1 rivejern
1 hvidløgspresser
2 store gryder
1 grydeske
2 grydelåg
1 grydelåg
1 dørslag

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tyndskræller

Rivejern

Hvidløgspresser

Stor gryde

Grydeske

Grydelåg

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil, og hak løget fint.
4.
Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk. Se videoen.
5.
Skyl squashen. Riv squash og gulerødder på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Pil, og pres hvidløgene med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Se videoen.
9.
Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
11.
12.
13.
14.
Spaghetti:
15.
Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3247 kJ / 776 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer