1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pasta>
  6. Pastasalat med chorizo

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom vand i en stor gryde, og bring vandet i kog.

4.

Kog pastaen, som der står på pakken. Rør rundt med en gaffel undervejs, så du undgår, at pastaerne klistrer sammen.
Kog pastaen, som der står på pakken. Rør rundt med en gaffel undervejs, så du undgår, at pastaerne klistrer sammen.

5.

Stil et dørslag i vasken. Hæld pastaen i dørslaget, skyl den i koldt vand. Lad pastaen dryppe as, og hæld den over i en stor skål.
Stil et dørslag i vasken. Hæld pastaen i dørslaget, skyl den i koldt vand. Lad pastaen dryppe as, og hæld den over i en stor skål.

6.

Skyl cherrytomaterne og babyspinaten. Skær cherrytomaterne over i fire kvarte. Kom cherrytomater og babyspinat op til pastaen.

7.

Hæld vandet fra mozzarellaen, og skær den i små stykker. Kom dem op i salaten.

8.

Varm en stegepande op, og fordel chorizo-skiverne på den. Steg dem, til de er blevet gyldne og lidt sprøde. Vend dem undervejs med en gaffel.

9.

Kom chorizo-skiverne i salaten sammen med den væske, der er i stegepanden. Det giver nemlig god smag til salaten.
Kom chorizo-skiverne i salaten sammen med den væske, der er i stegepanden. Det nemlig god smag til salaten.

10.

Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i en meljævner. Du kan også bruge et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.
Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.
Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i en meljævner. Du kan også bruge et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.

11.

Pil hvidløget, og pres det gennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen.
Pil hvidløget, og pres det igennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen.
Pil hvidløget, og pres det igennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen.

12.

Kom låg på, og ryst dressingen sammen over køkkenvasken. over køkkenvasken. Åben og se, om dressingen er blevet tykkere.
Kom låg på, og ryst dressingen sammen over køkkenvasken. over køkkenvasken. Åben og se, om dressingen er blevet tykkere.

13.

Smag din dressing til. Mangler der syre (balsamico), sødt (honning) eller salt og peber, eller er den lige tilpas?

14.

Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.
Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.
Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.

15.

Server, og spis den straks, eller brug pastasalaten som frokost i din madpakke.

Næringsindhold per portion

Energi: 2720 kJ / 651 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 6,7 g

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min