
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara med spinat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Elsker du italiensk mad, så elsker du sikkert også spaghetti carbonara. En enkel cremet ret, som kan laves på næsten ingen tid. Her piftet op med lidt spinat for at give ekstra smag.
Tip: Hvis din pasta bliver klistret og stiv inden servering, kan du bløde den op på en stegepande med lidt varm mælk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti carbonara
Bacon:
125 g. bacon i skiver
190 g. bacon i skiver
65 g. bacon i skiver
Pasta:
400 g. spaghetti
600 g. spaghetti
200 g. spaghetti
4 l. vand
6 l. vand
2 l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs:
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
175 g. revet ost
260 g. revet ost
85 g. revet ost
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 ½ dl. piskefløde
2 ¼ dl. piskefløde
¾ dl. piskefløde
5 kugler frossent spinat
7 ½ kugler frossent spinat
2 ½ kugler frossent spinat
2 tsk. oregano, tørret
3 tsk. oregano, tørret
1 tsk. oregano, tørret
1 stk. salt
1 ½ stk. salt
½ stk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Frisk basilikum til pynt

Bacon

Spaghetti

Vand

Salt

Æg

Revet ost

Hvidløg

Piskefløde

Spinat

Oregano (tørret)

Peber

Basilikum
Køkkenredskaber: til spaghetti carbonara
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
Madpapir
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 lille skål
1 gaffel
1 dyb stegepande
1 stegepande
1 stegepande
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Middagstallerken

Madpapir

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Lille røreskål

Gaffel

Stegepande

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pasta:
3.
Pasta: Fyld en gryde med vand og salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe den skal koge. Se videoen.
Steg bacon:
4.
Skær baconskiverne i strimler.
Skær baconskiverne i strimler.
Skær baconskiverne i strimler.
5.
Varm en stegepande op, og fordel baconstrimlerne på. Steg dem helt sprøde og gyldne ved middel varme.
6.
Kom madpapir på en tallerken. Læg de sprøde baconstrimler herpå, så fedtet kan dryppe af.
Pasta - fortsat:
7.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld spaghettien og kogevandet i dørslaget. Kom spaghettien tilbage i gryden. Lad den stå på med låg på. Stil ikke gryden tilbage på kogepladen, så brænder spaghettien fast i bunden.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld spaghettien og kogevandet i dørslaget. Kom spaghettien tilbage i gryden. Lad den stå på med låg på. Stil ikke gryden tilbage på kogepladen, så brænder spaghettien fast i bunden.
Sovs:
8.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Pisk æggene sammen med gaffel, og tilsæt revet ost. Rør rundt.
10.
Pil, og pres hvidløgsfeddene ned i en stegepande. Tænd ikke for stegepanden endnu. Se videoen.
Pil, og pres hvidløgsfeddene ned i en stegepande. Tænd ikke for stegepanden endnu. Se videoen.
11.
Kom fløde, spinat, oregano, salt og peber på stegepanden. Varm op, til fløden begynder at koge, og spinaten er tøet op.
12.
Kom fløde-spinatblandingen op i gryden til pastaen. Bland det godt sammen.
13.
Kom ægge-osteblandingen og baconstrimlerne op i gryden til pastaen. Stil gryden på kogepladen. Tænd for middel varme.
Kom ægge-osteblandingen og baconstrimlerne op i gryden til pastaen. Stil gryden på kogepladen. Tænd for middel varme.
14.
Rør hele retten godt sammen. Smag til med salt eller peber. Retten er færdig, når den er tyk og cremet. Pynt med basilikum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3325 kJ / 795 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 21,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer