1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Ovnretter>
  6. Lasagne med kylling og rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs:

3.

Pil løg og skær løgene ud i tern. Se videoen.

Pil løget og skær løget i tern. Se videoen.

4.

Skræl pastinakkerne og skyl dem. Skær bunden af og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Skræl gulrødder og skyl dem. Skær bunden af og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

6.

Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelvarme.

7.

Kom kyllingekødet i gryden, og svits det i cirka 5 minutter. Rør rundt undervejs.

8.

Kom løgene i gryden, og lad dem svitse med i 2 minutter.

9.

Kom de revne pastinakker og gulerødder ned i gryden, og rør rundt.

10.

Pil hvidløgene, og pres dem direkte ned i gryden med en hvidløgspresser.

11.

Kom timian, hakkede tomater og tomatpuré i gryden, og rør rundt.

12.

Skru ned for varmen, og læg låg på.

Mornaysauce:

13.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved middelhøj varme. Se videoen.

14.

Kom mel i gryden, og pisk, til melet er dækket af smør. Bliv ved med at piske i 1 minut, så melet bliver bagt af.

15.

Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt. Sørg for, at der ikke kommer klumper i sovsen.

16.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Du skal blive ved med at røre rundt, så den ikke brænder på.

17.

Tag gryden af varmen, og tilsæt salt, peber, muskatnød og revet parmesan. Pisk det hele godt sammen.

Samle lasagne:

18.

Smør et ovnfast fad med olie.

19.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

20.

Smag kødsovsen til med salt og peber. Kom et tyndt lag i bunden af fadet. Hæld cirka 1 deciliter mornaysauce oven på kødsovsen. Læg et lag lasagneplader ovenpå.

21.

Kom et tyndt lag i bunden af fadet. Hæld cirka 1 deciliter mornaysauce oven på kødsovsen. Læg et lag lasagneplader ovenpå.

22.

Gentag, så der kommer tre lag kødsovs, mornaysauce og lasagneplader.

23.

Afslut med resten af mornaysaucen.

24.

Sæt lasagnen på en bagerist i midten af ovnen. Bag den i cirka 30 minutter.

25.

Drys den revne ost oven på lasagnen, og bag lasagnen i cirka 5 minutter mere, til osten er smeltet og gylden.

26.

Tjek, om lasagnepladerne er bløde med en skarp kniv. Tag lasagnen ud af ovnen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3594 kJ / 859 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Tyndskræller

Tyndskræller

Rivejern

Rivejern

Mornaysovs

Mornaysovs

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 98 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min