Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

One pot

3.

Pil løget, og hak det i små stykker. Se videoen.

4.

Pil hvidløget, og hak feddene i små stykker. Se videoen.

Pil hvidløget, og hak feddene i små stykker. Se videoen.

Pil hvidløget, og hak feddet i små stykker. Se videoen.

5.

Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Gem den grønne top. Skær forårsløgene i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær de grønne toppe i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.

6.

Skær chorizo i tynde skiver.

7.

Skyl asparges, og knæk bunden af dem.  Se videoen.

8.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

9.

Kom olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme. Kom chorizo i.

10.

Steg chorizoen i 1-2 minutter, eller til de bliver gyldne, og får stegefarve.

11.

Kom løg, hvidløg og det hvide fra forårsløgene i gryden, og lad det stege, indtil løgene er blanke og bløde. Rør i det undervejs.

12.

Kom cayennepeber og paprika i gryden, og svits dem af.  Se videoen.

13.

Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater. Kom vand, hakkede tomater, timian, oregano og grøntsagsbouillon i gryden, og rør rundt. Lad det komme i kog, og lad det simre i 1-2 minutter.

14.

Kom pastaen i gryden, og tryk den let ned. Skru ned til middel varme. Kom låg på gryden, og lad det koge i 7-8 minutter.

15.

Kom salt, peber, asparges og tomater i gryden, og lad det simre let i 1-2 minutter, til asparges og tomater er kogt møre.

16.

Kom flødeost i. Rør det sammen. Smag retten til med salt og peber.

17.

Skyl spinaten, og kom den i retten lige inden servering, rør det sammen og tilsæt eventuelt ½ deciliter vand, hvis retten er blevet for tyk.

18.

Server med det grønne af forårsløgene ovenpå.

Næringsindhold per portion

Energi: 1878 kJ / 449 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 6,2 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Krydderier, svitse

Krydderier, svitse

Inspiration

One pot pasta med chorizo og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Mountainbike syrepasta

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Pasta med fiskeragout

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Hjemmelavet rød pasta

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min