1. >
  2. One pot med chorizo

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

One pot

3.

Pil, og hak løg og hvidløg i små stykker. Se videoen.

4.

Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Gem den grønne top. Skær forårsløgene i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær de grønne toppe i tynde skiver, og gem dem til senere.

5.

Skær chorizo i tynde skiver.

6.

Skyl asparges, og knæk bunden af dem. Se videoen.

7.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

8.

Kom olie i en gryde, og tænd på middelhøj varme. Kom chorizo i.

9.

Steg chorizoen i 1-2 minutter, eller til de bliver gyldne, og får stegefarve.

10.

Kom løg, hvidløg og det hvide fra forårsløgene i gryden, og lad det stege, indtil løgene er blanke og bløde. Rør i det undervejs.

11.

Kom cayennepeber og paprika i gryden, og svits dem af. Se videoen.

12.

Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater. Kom vand, hakkede tomater, timian, oregano og grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Lad det komme i kog, og lad det simre i 1-2 minutter.

13.

Kom pastaen i gryden, og tryk den let ned. Skru ned til middel varme. Kom låg på gryden, og lad det koge i 7-8 minutter.

14.

Kom salt, peber, asparges og tomater i gryden, og lad det simre let i 1-2 minutter, til asparges og tomater er kogt møre.

15.

Kom flødeost i. Rør det sammen. Smag retten til med salt og peber.

16.

Skyl spinaten, og kom den i retten lige inden servering, rør det sammen og tilsæt eventuelt ½ deciliter vand, hvis retten er blevet for tyk.

17.

Server med det grønne af forårsløgene ovenpå.

Næringsindhold per portion

Energi: 1878 kJ / 449 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 6,2 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Krydderier, svitse

Krydderier, svitse