1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Tomatsuppe med pastahorn

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsuppe:

3.

Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak bladene groft. Se videoen.

4.

Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern. Se videoen.
Vask, og skræl sellerien. Skær den i små tern. Se videoen.

5.

Pil og hak løget. Se videoen.

6.

Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune. Se videoen.

8.

Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.

9.

Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.

10.

Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere vand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.

Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

11.

Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.

Pasta:

12.

Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.

13.

Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

Tomatsuppe - fortsat:

14.

Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Se videoen.

15.

Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Se videoen.

Drys:

16.

Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.

17.

Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2315 kJ / 551 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Blende Suppe

Blende Suppe

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min