![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Sorte bønner i panderet
Panderet med sorte bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/bpzdddu5/stegte_sorteboenner-018-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Det lyder ultra sundt. Og voksent… Men grøntsagerne og bønnerne svømmer i verdens lækreste marinade med sød sojasovs = lækker smag, og noget du godt gider spise.Sorte bønner i panderet giver cirka 0,52 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sorte bønner i panderet
Stegte bønner og grøntsager:
Ca. 230 g sorte bønner (1 brik/dåse)
Ca. 395 g sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
Ca. 165 g sorte bønner (½ brik/dåse)
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ peberfrugt
¾ peberfrugt
¼ peberfrugt
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Krydderolie:
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
2 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)
3 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)
1 spsk. sød sojasovs (ketjap manis)
![](/media/q2nm1ymz/black-beans.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sorte bønner (tørrede)
![](/media/ynupfuo4/squash_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Squash
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/al3izwnb/soed_sojasovs-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sød sojasovs (ketjap manis)
Køkkenredskaber til sorte bønner i panderet
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 saks
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepenade
1 stegepande
1 stegepande
1 paletkniv
2 mellemstore skåle
1 lille skål
1 hvidløgspresser
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegte bønner og grøntsager:
3.
Åbn brikken med sorte bønner, og hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Stegte bønner og grøntsager: Åbn brikkerne med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
4.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
5.
Skyl og skær squash og peberfrugt i strimler. Se videoen.
6.
Skyl og skræl guleroden. Skær den i stave. Se videoen.
7.
Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Kom bønnerne på og lad dem stege i 5 minutter, til de popper.
8.
Kom løg på stegepanden og svits dem let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
9.
Kom gulerods-stave på stegepanden og steg dem i 2 minutter.
10.
Kom til sidst squash- og peberfrugts-strimler på stegepanden og lad det stege yderligere i 3 minutter. Kom det op i serveringsskål.
Krydderolie:
11.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
12.
Hak persillen fint. Kom persillen i en lille skål. Se videoen.
13.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen til persillen. Se videoen.
14.
Kom olie og sojasovs i skålen med persille og hvidløg. Rør det godt sammen.
15.
Hæld olien hen over grøntsagerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer