Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.

4.

Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

5.

Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

6.

Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.

7.

Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.

8.

Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.

9.

Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver.

10.

Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

11.

Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Se videoen.

12.

Hæld olie i skålen.

13.

Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen.

14.

Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.

15.

Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.

16.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

17.

Hak persillen fint, og drys den over salaten. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1656 kJ / 396 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min