Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.

4.

Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

5.

Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

6.

Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.

Grøntsagerne:

7.

Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.

8.

Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.

9.

Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver. Se videoen.

Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver. Se videoen.

10.

Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

Dressing:

11.

Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Se videoen.

12.

Hæld olie i skålen.

13.

Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Se videoen.

14.

Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.

15.

Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.

16.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

17.

Hak persillen fint, og drys den over salaten. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1656 kJ / 396 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Radiser, rense og ordne

Radiser, rense og ordne

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min