Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl chilien. Skær et lille stykke af og smag forsigtigt på det. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge en kvart. Hvis den smager mere som rød peber, skal du bruge en halv.

4.

Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.

5.

Kom chili, vand, majs-stivelse, eddike, sukker og salt i en lille gryde. Pisk det godt sammen med et piskeris, til der ikke er nogen klumper.

6.

Tænd for høj varme og bring chilisovsen i kog, mens du pisker hele tiden. Så snart det begynder at blive tykt, skruer du ned på lav varme.

7.

Læg låg på, og lad den søde chilisovs varme i 5 minutter.

8.

Hvis den er blevet for tyk, kan du komme 1 spsk. koldt vand i og røre rundt.

Næringsindhold per portion

Energi: 410 kJ / 98 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min