![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizzasovs
Pizzasovs
Samlet tid: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/swujo5fv/pizzasovs.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Vi du have din pizza til at smage af mere. Du få helt sikkert lyst til mere, når du topper den med denne hjemmelavede pizzasovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzasovs
Pizzasovs:
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. frisk basilikum
1½ dl. frisk basilikum
½ dl. frisk basilikum
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knivspidser salt
¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
½ tsk. sukker
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/w0tcun3p/cherrytomater-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cherrytomat
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/u44ff4gu/tomatpure-24-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatpuré
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/i5ypjmv3/aeblecider_eddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblecidereddike
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
Køkkenredskaber til pizzasovs
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 blender eller 1 stavblender
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzasovs:
3.
Pil hvidløg.
4.
Skyl basilikumblade og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpure, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender, og blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 318 kJ / 76 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 1,9 g.
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer