![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Persillepesto
Persillepesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/yqdeyym0/persille_pesto-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hjemmelavet persille-pesto er perfekt til pasta - og den slår med garanti den pesto, du kan købe i butikkerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til persillepesto
Persillepesto:
1 dl. persille
1 fed hvidløg
½ dl. olie
½ dl. mandler
½ tsk. salt
1 knivdspids peber
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til persillepesto
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 blender/foodprocessor
1 decilitermål
1 teske
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Persillepesto:
3.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Pil hvidløget.
5.
Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto.
6.
Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 565 kJ / 135 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 90 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer